Emekli büyükelçi Pamir NATO'nun akil adamı

Güncelleme Tarihi:

Emekli büyükelçi Pamir NATOnun akil adamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 17:08

Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği görevinde de bulunan emekli büyükelçi Ümit Pamir, NATO'nun yeni stratejik planının yazımı için görevlendirdiği 12 kişilik akil adamlar (nitelikli uzmanlar) grubuna dahil edildi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın başkanlığını ve eski Royal Dutch Shell Başkanı Jeroen van der Veer'in başkan yardımcılığını yürüteceği grupta Pamir'le birlikte eski İngiltere Savunma Bakanı Geoff Hoon, Fransa Milli Kütüphanesi Başkanı Bruno Racine, İtalyan Büyükelçi Giancarlo Aragona, Kanadalı Büyükelçi Marie Gervais-Vidricaire, İspanyol Büyükelçi Fernando Perpina-Robert Peyra, Alman Büyükelçi Hans-Friedrich von Ploetz, Letonyalı Büyükelçi Aivis Ronis, Yunan Büyükelçi Yannis-Alexis Zepos ve Polonyalı Prof. Adam Daniel Rotfeld yer alıyor.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, İttifak'ın 10 yıl önce hazırlanan mevcut stratejik planının asimetrik terör gibi yeni tehditleri kapsayacak şekilde yenilenmesi gerektiğini belirterek, güncel stratejik planın hazırlanmasında vatandaşların da NATO internet sitesinde açılacak foruma katılarak söz sahibi olabileceğini ifade etti.

Üç aşamada hazırlanması öngörülen yeni stratejik plan için önce seminerler düzenlenerek farklı çevrelerin görüşleri alınacak. Daha sonra üye ülkelerin başkentleriyle temasa geçilerek beklentiler toparlanacak. Ana başlıklarda uzlaşma sağlanmasının ardından metnin yazılımına geçilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!