Eldiven takmış demir yumruk

Güncelleme Tarihi:

Eldiven takmış demir yumruk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2005 02:15

Independent (İngiltere): Katolik kilisesi muhtemelen, mümkün olan en tartışmalı, en bölücü ve en gerici adayı papalığa getirdi. Bu kibar, yumuşak tavırlı Bavyeralı kardinal, Katolik kilisesinin kadife eldivenini takmış demir bir yumruk. Avrupa’nın yeniden Hıristiyanlaştırılması ve Türkiye’nin hiçbir zaman Avrupa Birliği’ne alınmaması gerektiğini de söylemişti.

Liberation (Fransa): Papa 2. Jean Paul ölmeden önce de zaten uzun süredir kararları aslında Ratzinger veriyordu, dolayısıyla değişen bir şey olmayacak.

Daily Telegraph (İngiltere): Tanrı’nın Rottweiler’ı yeni Papa oldu. Yeni papa Katolik kilisesini değişimden koruma işlevi görecek.

Süddeutsche Zeitung (Almanya): Yeni Papa devamlılığı temsil ediyor. Ama kilisede bazı reformlar yapılmalı. En iyi özelliği iktidar düşkünü olmaması ve kıvrak zekası.

Tageszeitung (Almanya): Aman Tanrım. (Sol eğilimli gazeteden, muhafazakar Papa’ya ‘hoşgeldin’ manşeti)

Die Welt (Almanya): Almanya’daki Hıristiyanlar için daha büyük bir onur düşünülemez. Ratzinger, Avrupa açısından en doğru seçimdir.

Die Presse (Avusturya): Bu seçim belki içinde yaşadığımız belirsizlik döneminde istikrar ve güvenlik arzusunu simgeliyor. Ama yine de bu tercih çok hararetli tartışmalara da yol açacak.


Bild: Bizim Joseph Ratzinger 16’ncı Benedikt... Biz Papa’yız.


The Sun: Ratzinger’in ilk gençlik yıllarında zorunlu olarak Nazi gençlik kollarına mensup olmasına gönderme yaparak şu manşeti attı: ‘Hitler gençliğinden Papa Ratzi’liğe.’


Almanya’da Papa şerefine bedava bira


JOSEPH Ratzinger’in papa seçilmesi Almanya’da bayram coşkusuyla karşılandı. Papa’nın gelecek pazar günü taç giyeceği ve törene Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’in de katılacağı bildirildi. Bavyera’da resmi binalara Alman bayrakları çekildi, halka bedava bira dağıtıldı. Papa’nın doğum yeri Marktl’da badem ezmesiyle yapılan ‘Papa Benedikt XVI Pastası’ dilimi 1 Euro 30 cent’ten kapışıldı.

İşte Almanya’dan tepkiler:

Gotthold Hasenhüttl (Alman Katolik ilahiyatçı): Ratzinger’in papa seçilmesi ‘felaket’. Reform çalışmalarını aksatacak. Diktatörce yönetecek.

Cumhurbaşkanı Horst Köhler: Bir yurttaşımızın seçilmesi bizi gururlandırdı. Cesaret dileriz.

Başbakanı Gerhard Schröder: Almanya’nın yetiştirdiği en büyük din adamlarındandır. Papalığa seçilmesi bizim için bir şeref.

İçişleri Bakanı Otto Schily: Kendisine yeni görevinde başarılar. 2006 Dünya Kupasına davet ediyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!