El Kaide terör örgütü mü çok uluslu bir holding mi

Güncelleme Tarihi:

El Kaide terör örgütü mü çok uluslu bir holding mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2007 11:13

Terör örgütü El Kaide'nin son tehdit mesajını dikkatlice incelediniz mi? Örgüt bu kez Hollywood fragmanını anımsatan bir "fragman" hazırlamış.

Haberin Devamı

Klipte, ABD Başkanı George W. Bush ve Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, dijital bir kurguyla, alevler içindeki Beyaz Saray'ın önünde görülüyor.

Örgütün üst düzey dört liderinin fotoğrafları eşliğinde önce "Büyük sürprizi bekleyin" yazısı, ardından gelen son ekranda ise "İnşallah yakında" mesajı beliriyor.

"Pek yakında sinemalarda" klişesini hatırlatan bir söz.

Klip, El Kaide'nin propaganda alanında "kendini geliştirdiğinin" bir ispatı gibi. Bu "gelişme" tesadüf değil.

Zira El Kaide'nin "Es Sahab" adlı bir "medya ekibi" var. Arapça'da "bulut" anlamına gelen ekip, örgütün propagandalarını hem etkili, hem de gizli tutmaya çalışıyor.

Birkaç yıl önce epey amatörce videolar çeken, özensiz "basın bildirileri" yayınlayan örgüt, bugünlerde daha profesyonel çalışıyor.

Haberin Devamı

Son videolardan anlaşıldığı kadarıyla Es Sahab'ın "editoryel" kadrosu kadar, teknolojik imkanları da genişlemiş. Örneğin videolar artık birkaç dilde altyazı seçeneği sunularak yayınlanıyor.

Elbette bu görüntü ve ses kasetleri, CIA başta olmak üzere tüm istihbarat örgütlerinin büyüteci altında. Buradan çıkarılabilecek bir ipucu, dünyanın tarihini değiştirebilir.

Amatörlerin de bu videoları izleyip "teknolojik ipucu" aradığını ve bir takım ilginç sonuçlara ulaştıklarını, bugünkü Foto-Analiz'imizde görebilirsiniz.

Yeni bir kavram: Vejateseksüel

"Metroseksüel" kavramı Amerikan basınının öncülüğünde yaygınlaşmıştı. Bunu teknoseksüel, überseksüel, otoseksüel gibi yeni sözcükler izledi.

Cinsel tercihlerle sosyal trendleri birleştirmeye çalışan bu yeni (ve uydurma) kavramlara şimdi bir yenisi daha eklendi...

"Vejateseksüel", vejateryen ile seksüel kelimelerinin birleşmesinden oluşturulmuş. Dünyanın tâ öbür ucunda, Yeni Zelanda'daki Canterbury Üniversitesi uzmanı olan insan ve hayvan çalışmaları uzmanı Annie Potts'un araştırmasına göre dünyada aykırı bir sınıf beliriyor.

Et ve diğer hayvan ürünlerini yemeyen bazı insanlar, eş olarak sadece kendileri gibi vejateryen olan kişileri kabul ediyorlar. Özellikle kadın vejateryenler, et yiyen erkeklerle sevişemeyeceklerini söylüyorlar. Chris Martin ve Gwyneth Paltrow, en ünlü "vejateseksüel çift" olarak örnek gösteriliyor.

Haberin Devamı

Yeni Zelandalılar'ı bilmiyorum, fakat vejateseksüellik, Türk mangal kültürüne uymaz. Yani bu yeni kelimeye, bu topraklardan ekmek çıkmaz gibi...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!