Eko-teröristler doğalgaz şirketini tehdit etti

Güncelleme Tarihi:

Eko-teröristler doğalgaz şirketini tehdit etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2009 09:42

Kanada'nın British Colombia ile Alberta eyalet sınırları arasındaki Dawson Creek kasabası yakınlarından geçen doğal gaz boru hattını 6 kez bombalayan “eko-teröristler”, hattın sahibi EnCana şirketine mektup göndererek, “Evinize dönmek için 3 ayınız var” uyarısında bulundu.

Dawson Creek News gazetesine, EnCana şirketine ulaştırmaları isteğiyle bir mektup gönderen doğalgaz boru hattı karşıtları, bölgedeki 150'den fazla doğal gaz kuyusundan çevreye öldürücü hidrojen sülfür yayıldığını, bunun da ölümlere ve sakat doğumlara neden olduğunu savundu.

Mektup özetle şöyle: “Derhal tüm aktivitelerinizi durdurun. Ne kadar makine ve malzemeniz varsa sökün götürün. Buraya gelmeden önce nerede idiyseniz, oraya dönün. Siz ve terörist dostlarınız, bugüne kadar kazandıklarınızı bundan böyle çevre dostu enerji üretimi için harcayın. Size, evinize dönmeniz, bölge sakinlerini ve kamuoyunu artık üretim yapmayacağınıza ikna etmeniz için 3 ay, tüm boru hattını ve malzemelerinizi söküp götürmeniz için de 5 yıl süre veriyoruz. Yoksa bugüne kadarki 6 patlama, bundan sonrakilerin yanında ufak kalacak.”

EnCana şirketi, daha önce saldırganları bulan ya da yakalanmasını sağlayanlara 500 bin Kanada Doları ödül vereceğini açıklamıştı. Bölgede, RCMP ve yerel polisin yanısıra 250'nin üzerinde özel dedektif saldırganları bulmaya çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!