Ege’de korkunç iddialar

Güncelleme Tarihi:

Ege’de korkunç iddialar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 01:04

YUNANİSTAN’ın Bulamaç (Farmakonisi) Adası açıklarında geçen pazartesi çoğu çocuk 12 kişinin boğularak ölmesi Atina’yı uluslararası alanda zor durumda bıraktı.

Haberin Devamı

Yunan Sahil Güvenlik’in “Türkiye’den gelen 28 göçmeni taşıyan balıkçı teknesini römork ederken bilinmeyen nedenlerle 2 kadın denize atladı ve tekne alabora oldu” şeklindeki açıklamasını, olayda kurtulan göçmenler yalandı. BM, Avrupa Konseyi ve uluslararası sivil toplum örgütleri Atina’dan açıklama istedi. Dört çocuğu ve eşi gözleri önünde boğulan Safi Esanula ile diğer yolcuların iddiasına göre:

CİNAYET GİBİ KURTARMA

Yunan Sahil Güvenliği, göçmen teknesini büyük bir hızla, zikzaklar çizerek çekiyordu. İki göçmen kadın korku içinde kucaklarındaki bebekleri göstermek için ayağa kalktıklarında Yunan teknesi birden hız kesti ve iki kadın denize düştü.

RÖMORK İPİNİ KESTİLER

Göçmen teknesi batmaya başladı. Yunanlar römork ipini kesti. Yunan teknesine çıkmaya çalışan göçmenler tekmelendi. Bu tekneye çıkıp boğulanlara can simidi atmak isteyenlere Yunan güvenlik güçleri silah çekti. Bir Yunan güvenlik görevlisi, kurtulanlara, “Eğer bize sorun yaratırsanız, biz size daha da fazlasını yaratırız” dedi.

Haberin Devamı

KÜFÜR VE EZİYET

Kadınlar yardım için feryat ederken Yunanlar İngilizce küfrederek (f..k you) cevap veriyorlardı. Boğulmakta olan bir kadını kurtarmaya çalışan bir göçmene önce “Bırak ölsün” dediler, sonra kadını tekmelediler. Her şeye rağmen kurtulan göçmenler Leros Adası’nda aç ve susuz bırakıldı, tehdit edildiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!