Efsaneye dönüÅŸen solucan

Güncelleme Tarihi:

Efsaneye dönüşen solucan
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 00:47

ABD'de, Washington ile Idaho arasında kalan geniş tarım bölgesinde yaşadığı düşünülen bir solucan türü ile ilgili anlatılan hikayeler efsaneye dönüşüyor.

Haberin Devamı

Uzunluğunun 90 cm civarında olduğu düşünülen solucana artan ilgi, bilim adamlarının bölgedeki araştırmalarını artırmasına neden oldu.

 

Ä°lk olarak 1890'lı yıllarda görüldüğü söylenen ve son olarak da 1978, 1988, 1990 ve 2005 yıllarında, benzer türleri belgelenen solucanın, yaklaşık 90 cm uzunluÄŸunda olduÄŸu düşünülüyor.  Â

 

DÜŞMANLARINA TÜKÜRÜYOR

 

El ile tutulduğunda zambak çiçeğine benzer bir koku salgıladığı bildirilen solucanın, yerin 4.5 metre altında yaşadığı ve kendisini tehdit eden diğer yırtıcılara tükürerek karşılık verdiği bildiriliyor.

Haberin Devamı

 

Bilim adamları solucanın kolay bulunmayan bir tür olmasına rağmen, varlığından şüphe duyulmadığını da söylüyor. Bu beyaz renkli solucan türüne ait 2005 yılında bulunan en son örneğin boyu ise yaklaşık 15 cm civarında bulunuyor.

 

KORUMA ALTINA ALINSIN

 

Doğal hayatı koruma grupları, Obama yönetiminden, henüz varlığı kesin olarak ispatlanamayan solucanın koruma altına alınmasını talep ediyor. Uzmanlar böyle bir korumanın gerçekleşmesi durumunda, bunun bir solucan türü için bir ilk olacağını da söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!