Efsanevi ralli pilotu McRae helikopter kazasında öldü

Güncelleme Tarihi:

Efsanevi ralli pilotu McRae helikopter kazasında öldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2007 00:00

Dünya eski ralli şampiyonu Colin McRae, 5 yaşındaki oğlu Johnny ile birlikte helikopter kazasında öldü. Helikopterde, McRae ile oğlundan başka iki yakın arkadaşı da vardı.

McRae, dünya ralli şampiyonasının 2006 yılında Türkiye’de yapılan ayağına da katılmıştı. McRae’nin adını taşıyan bilgisayar oyunu da vardı.

ESKİ Dünla Ralli Şampiyonu Colin McRae, yanında oğlu ve iki arkadaşıyla beraber helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Pilotluk brovesi bulunan McRae’nin kullandığı belirtilen helikopter, önceki gün bilinmeyen bir nedenden ötürü İskoçya’da Lanark yakınlarındaki Jervis ormanına düştü. Yere çakılan helikopter, anında alevler içinde kalarak yandı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, helikopterin feci şekilde yandığını ve ilk aşamada araçta ölenlerin kaç kişi olduğunu saptayamadıklarını ifade ettiler.

25 ŞAMPİYONLUK

İskoç kökenli McRae, ralli sporunun gelmiş geçmiş en büyük ismiydi. Tam 25 dünya şampiyonluğu kazandı. McRae, en büyük başarısını Subaru markasıyla elde etti. Dakar Rallisi’ne de katılan McRae, 2005 yılında iki kez hız rekoru kırarken, yarışı 6 dakika farkla önde bitirdi.

Pilotluk brövesi sahibi olan McRae’nin yarışlardaki başarısı üzerine, ismini taşıyan bir bilgisayar oyunu piyasaya sürülmüş ve tüm dünyada büyük ilgi görmüştü. Efsanevi ralli yıldızı Colin McRae, bilgisayar oyunundan yola çıkarak "R4" adını verdiği bu süper yarış otomobili tasarlamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!