‘Düşmanca adım’

Güncelleme Tarihi:

‘Düşmanca adım’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 22:49

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD’nin Suriyeli muhaliflere silah sevkıyatını kolaylaştırma kararını “düşmanca bir adım” olarak gördüklerini söylerek ABD Başkanı Obama’nın yeni başkan Trump’ın yönetiminin altına ‘mayın’ yerleştirmeye çalıştığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama’nın geçtiğimiz hafta Suriye’deki muhalif gruplara silah sevkıyatı üzerindeki kısıtlamaları yumuşatan bir kanuna onay vermesine Ruslar tepki gösterdi. Obama’nın onayladığı tasarı, içinde omuzdan atılan uçaksavar füzelerinin de olduğu silahların Suriyeli muhaliflere teslimatının önünü açıyordu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, dün yaptığı açıklamada ABD’nin kararını ‘düşmanca’ gördüklerini ifade etti. Zaharova, “Böyle bir karar Rus hava kuvvetlerine, diğer Rus askeri personeline ve birden fazla kez ateş altına alınan Suriye’deki elçiliğimize yönelik doğrudan bir tehdit. Bu yüzden bu adımı düşmanca görüyoruz” dedi.

‘RUS KARŞITI ÇİZGİ’

Rus sözcü, Obama yönetimini eleştirerek, silahların hızlı bir şekilde cihatçıların eline geçeceğini de kaydetti. Zaharova, Obama yönetimini, ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın gelecek hükümetinin altına ‘mayın yerleştirmeye’ ve ‘Rus karşıtı çizgiyi’ sürdürmeye çalışmakla da suçladı. Basın toplantısında Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikasta de değinen Zaharova, Batılı ülkelerin yaptığı Rus karşıtı propagandanın kamuoyunun görüşünü biçimlendirdiğini ve bunun sonucunda bu suikastin gerçekleştiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!