Durdurun dünyayı kapatın ışıkları

Güncelleme Tarihi:

Durdurun dünyayı kapatın ışıkları
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 00:00

Dünya çapında küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla yürütülen ‘Dünya Saati’ kampanyasına destek verenler, bugün saat 20.30-21.30 arasında bir saat süreyle tüm ışıkları kapatacak. Eyleme dünyanın pek çok ‘simge’ binasıyla birlikte Boğaziçi Köprüsü de bir saat ‘karararak’ destek verecek.

TÜM dünyada küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla yürütülen “Dünya Saati” kampanyasına destek verenler, bugün 1 saat süreyle ışıkları kapatacak. Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla gelenekselleştirdiği Dünya Saati (Earth Hour) eyleminin dördüncüsünü bu yıl düzenleyecek. BM’nin de destek verdiği eylemde, dünyanın birçok ‘simge’ yapısı 60 dakika süreyle kararacak.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, konuyla ilgili olarak, “Dünya Saati etkinliği hem bir uyarı, hem de umut ışığıdır” dedi.

Ban, acil ihtiyaç olmayan ışıkların bir saatliğine kapatılmasının, doğal yaşamın ne kadar tehlikede olduğu mesajını bir kıtadan diğerine aktaracağını ve sürdürülebilir bir gelecek istediğimizi herkese duyuracağını söyledi.
BM açıklamasında, WWF tarafından Dünya Saati dolayısıyla düzenlenen etkinliğe geçen yıl 4088 kentte yüz milyonlarca kişi ve 88 belediyenin destek verdiği belirtilerek, desteğin bu yıl da artarak devam edeceği ve 125 ülkede 1 milyar insanın ve 6 binin üzerinde kentin kampanyaya katılacağının tahmin edildiği vurgulandı. Kampanya kapsamında New York’taki Empire State Binası, Tayvan’daki dünyanın en yüksek kulesi Tapei 101 Gökdeleni, Paris’teki Eyfel Kulesi, Londra’daki Buckhingam Sarayı’nın yanı sıra bu yıl İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü’nde de harici ışıkların kapatılacağını belirtti.

Türkiye’den destek büyük

WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, küresel ısınmaya dikkat çekmek için yapılan Dünya Saati Kampanyası’nın 2007 yılında Avustralya’da başladığını belirterek şu bilgileri verdi:
“Küresel ısınmayla mücadele toplumun her kesimi tarafından benimsendiğinde başarılı olur. Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası, bugün saat 20.30-21.30 arasında yapılacak. Binlerce kişi, yüzlerce kurum ve Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden onlarca belediye destek verecek ve ışıklarını 60 dakika kapatacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!