Dünyanın gözü şimdi Fatima Butto'da

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın gözü şimdi Fatima Buttoda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2008 15:14

Pakistan'da hava koşullarından mı, mutfağının acılı ve ağır soslu yemeklerinden mi, yoksa bunca belirsizlik içinde başkaldırmanın genetik bir özelliğe dönüşmesinden mi?

Haberin Devamı

Dizisi-1/40 günlük yas 40 yıl sürecek
Dizisi-2/Liderlik koltuğunda şaşkın bir koca 'Asıf Zerdari'
Dizisi-3/El Kaide, Gizli Servisler, Rakipler: Kaçınılmaz sonuna koşan Benazir Butto
Dizisi-4/Yakın arkakadaşı suikastı anlattı: Benazir kollarımda öldü
Dizisi-5/Suikastın perde arkası

Savaşcı ruhlu kadınlar.Başkaldıranlar.Düzeni değiştirmek isteyenler. Demokrasiye oy kullanıp, bu yolda yürüyenler.

Butto ailesinin kaderi öyle bir yolda gidiyor ki..Film içinde başka filmler çok başka yüzler çıkıyor. Bir önce bir sonrakiyle unutulmuyor ama şaşırtıyor.

Adı: Fatima Butto. Benazir Butto'nun kendisi gibi ' faili meçhul' bir suikaste kurban giden kardeşi Murtaza'nın kızı.

Fatima, halası hayattayken verdiği demeçlerle halasını yeren gazete yazılarıyla ve genç yaşına rağmen, savaşcı ruhuyla dikkat çekiyordu. Ama, Murtaza Butto'nun ablası Benazir Butto'nun başbakanlığı esnasında hapse girmesi daha sonra da neredeyse arkasından hiç ipucu bırakmadan suikaste kurban gitmesi, Butto ailesinde tüm tellerin gerilmesine neden oldu. Anne, sağlığını yitirip Dubai'de hemşire gözetiminde yaşarken, aileden Benazir Butto dışında kimse çok fazla konuşmadı.


İşte bu günlerde, Benazir Butto kardeşi Murtaza Butto'nun  Lübnan asıllı eşi Ganwa Butto'yla veyeğenleriyle görüşmedi. Adeta, görünmez bir perde çekildi ve Butto'lar Butto'lara küstü.

Haberin Devamı

Butto ailesinin tüm fertlerinin yaşadığı Karaçi'deki meşhur evde, 70 Clifton Sokağı'nda  Murtaza'nın eşi ve iki küçük çocuğu yaşamaya başladı.

Fatima Butto, yıllar geçip  yurtdışındaki eğitimini bitirip Pakistan'a geri döndüğü andan itibaren halası hakkında sert çıkışlarıyla dikkat çekti.

" Halam Benazir ile politik görüşlerimiz çok farklıydı. Ama suikasti nefretle kınıyorum"

Fatima Butto'ya ulaşmak çok kolay olmadı. Çünkü kimseye özel röpörtaj vermiyordu. Benazir Butto suikastinin ardından sadece ünlü The Times gazetesine röpörtaj verdi.

Fatima Butto'ya ulaşıp röpörtaj yapmak istediğimi söyleyince, önce Butto ailesinin yaşadığı o meşhur eve davet edildim. Ve, kendiside politikacı olan anneyle tanıştım. Kızı Fatima'dan övgüyle bahseden anne, Benazir Butto suikastini kınarken, yine de geçmişi eşelemeden duramadı.. "Dile kolay bunca yıl kocamın katilleri bulunamadı. Benazir'den yardım istemiştik. Bizimle konuşmadı bile. Hayat çok garip. Böyle olmasını istemezdim. Ama tarih tekerrürdür" derken neredeyse nefretini kustu.

Haberin Devamı

O anda Fatima Butto, odaya girdi. Şaşkınlığımı gizleyemedim.

Yeğen Butto, Benazir'in tıpkı gençliğiydi. Kendi öz kızlarından daha çok benziyordu Benazir'e..

Yaa, ruhu?



BUTTO'NUN DÖNÜŞÜ SONRASI YAYINLANAN YAZI DİZİSİ İÇİN TIKLAYIN





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!