Dünyadan kısalar

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan kısalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2010 00:00

Müslümanları yük görüyorlar

ALMANYA’da yapılan bir kamuoyu araştırması, halkın çoğunun “ülkede yaşayan Müslümanları bir yük olarak gördüğünü” ortaya koydu. “Financial Times Deutschland” gazetesi, Allensbach Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, Alman halkının yüzde 55’inin, Müslüman göçmenlerin “ülkeye ekonomik kazanç sağlamaktan çok sosyal ve maddi zarara neden olduğuna inandığını” yazdı. Ankete katılanların sadece beşte birinin bunun aksine inandığı belirtildi.

Hz. Muhammed karikatürleri kitap oldu

2005 yılında Jyllands-Posten adlı bir Danimarka gazetesinde yayınlanan ve büyük bir krize neden olan 12 Hz. Muhammed karikatürü, dün kitap halinde yayınlandı. Karikatürlerin yer aldığı “Susmanın Zulmü” adlı kitabın konusu düşünce ve ifade özgürlüğü. Danimarka’da yayınlanan kitabın okuyucuya sunulma tarihinin Hz. Muhammed karikatürlerinin beş yıl önce ilk yayınlandığı 30 Eylül’e denk gelmesi dikkat çekti.

Baader-Meinhof cinayet davası başladı

ALMANYA’da aşırı solcu Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun eski üyelerinden Verena Becker 1977 yılında ülkenin o dönemdeki en önemli savcısı olan Siegfried Buback’ın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak yargılanmaya başladı. Becker (55), Buback’a yönelik saldırıda rol aldığı gerekçesiyle geçen yıl tutuklanmıştı. Polis, Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun olayın sorumluluğunu üstlendiği mektupta, Becker’in DNA kanıtı bulunduğunu söylüyor.

Ortadoğu’da ‘Kum Fırtınası Birliği’

TÜRKİYE, İran, Irak, Suriye ve Katar önümüzdeki 5 yıl içinde kum fırtınaları sorunu ile mücadele etmek için bir anlaşmaya imza attı. Tahran’da imzalanan anlaşma, ortak meteoroloji istasyonları şebekesinin kurulmasını, toprağı stabilize edecek bitkilerin canlandırılması ve karşılıklı uzman yardımını öngörüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!