Dünyadan ilginç olaylar: "Dev Kadın"ın sonu

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan ilginç olaylar: Dev Kadının sonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 07:11

Dünya şimdi Kafkaslar'da bundan sonra olacakları tartışıyor. Amerikan halkı ise Sandy Allen'ı konuşuyor. "Dev kadın" Sandy Allen'ın 53 yaşında ölmesi herkesi şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı

* Dünyanın en uzun boylu kadını öldü. 2.31 metre boyuyla dünyanın en uzun kadını olan Sandy Allen (53), ABD'nin Indiana eyaletindeki bir bakım evinde öldü. Kan zehirlenmesi, şeker, nefes alma problemi ve böbrek yetersizliği ölüm nedenleri arasında sayıldı.

"Dev kadın"ım albümünden

Arkadaşı Rita Rose, 53 yaşındaki Sandy Allen'in doğum yeri olan Shelbyville kasabasındaki huzurevinde öldüğünü söyledi. Rita Rose, şeker hastalığıyla beraber sürekli kanla ilgili sorunu olan, nefes almada güçlük çeken ve böbrek rahatsızlığı olan arkadaşının birkaç ay önce hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Guinness Rekorlar Kitabı yetkilisi Damian Field, kendi kayıtlarına göre Sandy Allen'in dünyanın en uzun kadını olduğunu söyledi.Bazı internet siteleri ise dünyanın en uzun kadını olarak Çin'den 36 yaşındaki Yao Defen adlı, 2 metre 36 santimetre boyunda olduğu bildirilen kadını gösteriyor.

DÜNYADAN İNASNLAR, OLAYLAR, YORUMLAR

Haberin Devamı

*  Los Angeles Times'ın analizi. Analize göre Gürcistan'ı, Güney Osetya'ya saldırması konusunda cesaretlendiren, Cumhuriyetçi ABD Başkan Adayı McCain'in Dış Politika Danışmanı Randy Scheunemann oldu. Gürcistan adına Washington'da lobi de yapan Scheunemann, Saakaşvili'ye, ABD desteğini abartarak anlatmış olabilir.

* Tokalaşırken, hastanelik oldu. Cumhuriyetçi Parti'den başkan adayı olan John McCain'in karısı Cindy, destekçilerden birinin elini sert ve hızlı bir şekilde sıkmasının ardından hastanelik oldu. Röntgen çekilen first lady adayının kolu, askıya alındı.

* Southfork'ta buluşalım.... Dallas dizisinin yıldızları kasım ayında dizinin 30. yıl kutlaması için, dizide meşhur olan çiftlkleri Southfork'ta buluşacak.

* Beyin savaşları. İstihbarat uzmanları nörolojide yaşanan gelişmelerin gelecekte ulusal güvenlik ve savaşlarda önemli rol oynayabileceğini iddia ediyor. Cephede düşman askerlerin mermilerle değil, "farmokolojik mayınlarla" etkisiz hale getirilebileceği, scanner ve diğer elektronik cihazlarla düşmanın beyninin okunabileceği söyleniyor. Hatta yeni teknikler sayesinde sorgulama sırasında şüphelinin yalan söylemesine bile izin verilmeyecek.

Haberin Devamı

* Dünyanın en uzun boylu kadını öldü. 2.31 m boyuyla dünyanın en uzun kadını olan Sandy Allen (58), ABD'nin Indiana eyaletindeki bir bakım evinde öldü. Kan zehirlenmesi, şeker, nefes alma problemi ve böbrek yetersizliği ölüm nedenleri arasında sayıldı.

* Mutluluk ömür uaztıyor. Uzun hayatın sırrı mutluluk. Hollandalı bir profesörün bu konuda yapılan 30 araştırmayı derleyen inceleme, mutluluğun en az sigara içip içmemek kadar insan ömrü üzerinde olduğunu ortaya çıkardı.

* Güreşçileri, verdikleri çıplak pozlar yaktı. ABD’de, Nebraska Üniversitesi’nin güreş takımında yer alan iki sporcunun çıplak fotoğrafları, internetteki bir gay pornosu sitesinde yayınlandı. Fotoğrafların yayını karşılığında para alan iki sporcu da ünlü güreş takımından atıldı.

Haberin Devamı

* Şişmanlık yasayla hastalık sayılacak. Arjantin senatosu, obezite (şişmanlık) ve diğer yeme bozukluklarını, ulusal kamu ve özel sağlık bakım programlarına dahil edilecek hastalıklar olarak niteleyen yasa tasarısını onayladı.

* Sifonu sık çekiyor diye evden atılması isteniyor. İngiltere'de gece yarısı sürekli tuvalete girip sifonu kullanan bir kadın, komşuları tarafından mahkemeye verildi. Seri sifoncu Mwynwen Jones'un (57) evden atılması isteniyor. Avukatı ise, "Jones'un iki kez sifon çekme huyu var" dedi.

* İsrailli bilimadamları, bitkileri "dinlemenin" bir yolunu buldu. Suda yetişen bitkiler üzerinde yapılan deney kapsamında, alglar üstüne lazer ışını tutuldu. Bitkinin ses dalgaları yayarak, suyun kirlilik oranı ve türü ile ilgili bilgi verdiği keşfedildi.

Haberin Devamı

* Reklamlardan 30 milyon dolar kazanack. ABD'li Michael Phepls'in Olimpiyatlardaki başarısının ona reklam ve sponsorluk anlaşmalarıyla yılda yaklaşık 30 milyon dolar kazandıracağı hesaplanıyor.

* Bu güne kadar bilinen en büyük taş devri mezarı Nijer'de bulundu. Mezar kazıları sırasında daha önceki çağlardan kalma bir dinazorun ve dev bir timsahın fosilleri de ortaya çıkarıldı.

* ABD'nin ilk istihbarat teşkilatının kayıtları açılıyor. "Başkan Roosevelt tarafından kurulan Stratejik Hizmetler Ofisi (OSS) belgelerinde askerlerden avukatlara, doktorlara, hatta sporculara kadar 24,000 ajanın ismi yer alıyor.

* Masumken suçlandı, 1.3 milyon dolar tazminat kazandı. 1992 yılında cinayete kurban giden sevgilisi Rachel Nickell'i öldürmekle suçlanan 45 yaşındaki İngiliz Colin Stagg, masum olduğunu kanıtlayınca 1.3 milyon dolarlık tazminat kazandı. Mankenlik yapan Nickell, Londra'da iki yaşındaki çocuğuyla gezerken 49 kez bıçaklandıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

* Kadınların endişe yaşı. Yapılan bir araştırmaya göre kadınlar 28 yaşına geldiklerinde görünüşleriyle ilgili endişelenmeye başlıyorlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!