Dünyadan ilginç olaylar: Bu doğumu bekliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan ilginç olaylar: Bu doğumu bekliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2008 07:55

İsmi açıklanmıyor ama tıp dünyasının gözü, 60'ına gün sayan ve doğum yapmaya hazırlanan kadında.

Haberin Devamı

Le Parisien gazetesi, Asya kökenli ismi açıklanmayan kadının gelecek günlerde doğum yapacağını yazdı. Başka bir kadından alınan yumurta sayesinde, tüp bebek yöntemiyle hamile kalan kadının sürekli tıbbı müşahede altında tutulduğu bildirildi.

Kadının, tüp bebek işlemini Vietnam'da yaptırdığı belirtildi. Fransız yasalarına göre, başka bir kadından yumurta alarak hamile kalabilmek için 42 yaşından küçük olmak gerekiyor. Tıp dünyası ise bu doğumu merakla bekliyor.

 Böylesine ileri bir yaşta birkaç yıl önce anne olan bir örnek olmasına rağmen, bu yaşta üçüz doğuran hiç olmamıştı. İşte bu yüzden, bu doğum yolunda gider ve sorunsuz gerçekleşirse tıp literatürüne geçecek. 60'ına gün sayan kadının doktoru ise "Her şey yolunda" diyor.

DÜNYADAN KISA KISA...

UKRAYNA DA KARIŞTI
Başbakan Timoşenko'nun partisi, Rusya'ya yakın Yanukoviç'in Bölgeler Partisi ile, Devlet Başkanı Yuşçenko'nun yetkilerinin sınırlanması için işbirliği yaptı. Yuşçenko, "Bu siyasi ve anayasal darbedir" diyerek erken seçime gitme tehdidinde bulundu. Gürcistan'dan sonra ABD'nin başka bir müttefiği de yine siyasi krize teslim oldu.

Haberin Devamı

OLMERT 3 GÜN İÇİNDE RESMEN SUÇLANACAK

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, üç gün içinde yolsuzluktan resmen suçlanması bekleniyor. İsrail medyası, Olmert'e yönelik beş soruşturmanın ardından oluşturulan iddianamenin hazır olduğunu duyurdu.

 

PALIN’İN OĞLU IRAK’IN DİYALA BÖLGESİNE GİDİYOR

ABD Cumhuriyetçi Parti Başkan Yardımcısı Adayı Palin'in asker oğlu Track, Irak'ın Diyala bölgesine gidiyor. Bir dönem Irak'ın en kanlı bölgesi olan Diyala'da, son olarak Hanakin kasabasında peşmergelerle Irak ordusu karşıya karşıya gelmişti. Restleşmenin ardından taraflar dün gece anlaşmaya vararak eski pozisyonlarına çekildiler. Kasabada sadece yerel polis kalacak.

 

GÜNEY KORE’DE “DİŞİ 007” SKANDALI

Kuzey Koreli bir mülteci kılığına bürünen Won Jeong-hwa (34) adlı kadın, Güney Koreli askeri yetkililerle devlet sırları karşılığında seks yapmış. 2001'de Güney Kore'ye iltica eden kadın, bu yolla ülkenin silah sistemleri konusunda kritik bilgiler alıp Kuzey'e iletmiş.

 

Haberin Devamı

KAZAYA FLAPLAR YOL AÇMIŞ OLABİLİR

Madrid'de geçen ay düşen Spanair uçağı ile ilgili inceleme sürüyor. Uçağın daha kolay havalanmasını sağlayan flapların (kanatçık) kalkış sırasında uygun pozisyona getirilmediği tespit edilirken, motorlarda herhangi bir arızaya rastlamadı. Bu bulgu, pilotaj hatası ihtimalini güçlendirdi. Fakat flapların açık olmadığını pilota duyuran alarmın neden çalışmadığı belirlenemedi.

 

YENİ MODA “FLASH DİYET”

İngiltere'de "flash diet" adlı yeni bir perhiz türü moda oldu. Kilo vermek isteyenler, yedikleri her öğünün fotoğrafını çekiyorlar. Böylece diyet konusunda daha dikkatli hale geliyorlar. Yapılan araştırmalar, bu yöntemin kilo vermede işe yaradığını ortaya koydu.

 

Haberin Devamı

CASUS UYDULAR İNSANLARI GÖLGESİNDEN TANIYACAK

Casus uydular yakında insanları gölgesinden tanıyacak. Yerdeki bir gölgeden o insanın kim olduğunu anlamayı sağlayan bir yazılım geliştirildi. Böylece örneğin Usame bin Ladin, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çeken casus uydular tarafından gölgesinden belirlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!