Dünya liderlerinden peş peşe Noel kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Dünya liderlerinden peş peşe Noel kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 11:53

Hristiyanların Noel bayramı nedeniyle dünya liderleri ve uluslararası örgüt yetkilileri peş peşe kutlama mesajları paylaştı.

Haberin Devamı

Her yıl 25 Aralık’ta Hz. İsa’nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramı Noel, dünya liderleri ve uluslararası örgüt yetkilileri tarafından kutlandı. ABD Başkanı Joe Biden mesajında, “Bu Noel arifesinde, sizin ve aileniz için dileğim, birkaç dakikanızı sessiz bir şekilde düşünmeye ayırmanız ve Noel hikayesinin merkezinde yer alan o dinginliği bulmanızdır. Bu sessiz gecede huzur ve etrafınızdakilerin sıcaklığını bulmanız dileğiyle. Bu Noel arifesinde Jill ve ben, Noel Baba'nın nerede olduğunu çok merak eden heyecanlı bazı genç Amerikalılarla konuşma fırsatı bulduk” ifadelerini kullandı.

Dünya liderlerinden peş peşe Noel kutlaması

DÜNYA LİDERLERİNDEN NOEL MESAJLARI

Haberin Devamı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, mesajında Ukrayna’nın mevcut durumu ve hedeflerine dikkat çekerek, “Yılbaşından önceki geceler yılın en uzun geceleridir. Ancak gün çoktan uzamaya ve ışığa hakim olmaya başlamıştır. Işık giderek güçlenir. Günden güne ve adım adım karanlık geri çekiliyor. Karanlık sonunda kaybedecektir. Kötülük yenilecektir. Bugün, ortak hedefimiz, ortak dileğimiz ve dua ettiğimiz şey budur. Özgürlüğümüz için. Zaferimiz için. Ukrayna'mız için. İsa Doğdu! O'nu yüceltin!” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron mesajında İsrail-Filistin gündemine vurgu yaparak, “Başta Gazze Latin Cemaati'ne sığınmış olanlar olmak üzere, savaş ve şiddetle karşı karşıya kalan Doğu Hıristiyanları ve tüm inançlardan sivillerle dayanışma içinde olanlara mutlu tatiller ve kutlamaya hazırlanan yurttaşlarımıza da Mutlu Noeller” ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Noel mesajında hizmet sektöründe çalışanlara dikkat çekerek, “Yarını dört gözle beklerken, tatil boyunca başkalarının hizmetinde çalışan herkese teşekkür etmek için bir dakikamızı ayıralım. Herkese mutlu Noeller” paylaşımını yaptı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, “Bu yakınlaşma ve karşılaşma zamanında, birlikte yaşama, barış ve uyum içinde bir İspanya inşa etmeye devam edelim. Mutlu Bayramlar!” ifadelerini kullanırken; Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise mesajında, “Herkese mutlu Noeller! Umarım tatiliniz iyi bir neşe ve harika arkadaşlarla doludur. Nasıl kutluyor olursanız olun, ailem ve ben size en içten dileklerimizi gönderiyoruz” dedi.

Dünya liderlerinden peş peşe Noel kutlaması

BM’DEN NOEL MESAJI

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Noel için paylaştığı mesajında, “Noel merhamet ve derin düşünme zamanıdır. Hepimiz bu mevsimden ilham alabilir ve dünyaya daha fazla empati ve dayanışma getirebiliriz. Kutlama yapan herkese en iyi dileklerimi sunarım” dedi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise “Bu gece Noel arifesini kutlayan yakın ve uzak tüm dostlara - mevsimin ruhu evlerinizi sağlık, neşe ve sevgiyle, kalplerinizi huzurla doldursun” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!