Dünya 2024'e 'merhaba' dedi... İşte yeni yıla giren ülkeler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2023 14:05

Yeni yıla giren ilk ülke Yeni Zelanda oldu. Okyanusya ülkesi 2024'ü görkemli bir şekilde karşıladı. Yeni Zelanda'nın ardından 2 saat sonra Avustralya da 2024'e merhaba dedi. Japonya, Güney Kore, Hong Kong, Tayvan, Endonezya ve Tayland da yeni yıla girdi.

Haberin Devamı

2024'e ilk giren ülke Yeni Zelanda oldu. Güney yarım kürede bulunan ve yaz mevsimini yaşayan ülke, yeni yılın en büyük şehri Auckland'da binlerce kişinin katıldığı görkemli bir tören ile karşıladı. Şehrin sembollerinden olan Sky Tower'da (Gökyüzü Kulesi) saatler gece yarısını gösterdiğinde (Türkiye saati ile 14:00) havai fişek gösterisi yapıldı. Yeni Zelanda ile birlikte Okyanusya ülkeleri Kiribati, Tonga ve Samoa da yeni yılı karşıladı. 

Dünya 2024e merhaba dedi... İşte yeni yıla giren ülkeler

Avustralya da Türkiye saati ile 16:00'da yeni yıla girdi. Ülkenin en büyük şehirlerinden Sydney'de ise kutlamalar saatler öncesinden yapıldı. Sydney Limanı'nda her yıl yapılan meşhur havai fişek gösterisi yapıldı. Yeni yıla ise  Sydney'deki ünlü Harbour Köprüsü üzerinde yapılan geri sayımın ardından köprüden atılan havai fişeklerle girildi. 

Haberin Devamı

Dünya 2024e merhaba dedi... İşte yeni yıla giren ülkeler

JAPONYA

Japonya'nın başkenti Tokyo’da bulunan dünyanın en kalabalık yaya geçidi olarak bilinen Shibuya'da toplanan binlerce kişi, 2024 yılına coşkuyla girdi. Öte yandan, Kuzey Kore ise resmi anonsla 2024 yılına "merhaba" dedi.

ÇİN'DE DEVLET BAŞKANI Xİ HALKA SESLENDİ

Çin lideri Xi Jinping ise, devlet televizyonunda yayınlanan yeni yıl konuşmasında ülke ekonomisinin sıfır-Covid politikasının terk edilmesiyle fırtınayı atlattığını söyledi, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin öncekinden daha dinamik ve dirençli olduğunu kaydetti. Xi Jinping'in konuşmasında en dikkat çekici bölüm, Tayvan mesajıydı. Çin'in 'kesinlikle yeniden birleşeceğini' vurgulayan Xi, "Tayvan Boğazı'nın iki yakasındaki bütün Çinliler, ortak bir gaye duygusuna bağlı olmalı ve Çin ulusunun modernizasyonunun zaferini paylaşmalıdır" dedi.

Dünya 2024e merhaba dedi... İşte yeni yıla giren ülkeler

HONG KONG

Haberin Devamı

Çin’e bağlı Hong Kong da yeni yıla 12 dakika süren havai fişek gösterileriyle “merhaba” dedi. Victoria Limanı’nda yaklaşık 1 saat önce başlayan havai fişek gösterileri izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Dünya 2024e merhaba dedi... İşte yeni yıla giren ülkeler

TAYVAN

2024 yılına ilk merhaba diyen Tonga ve Yeni Zelanda’nın ardından yeni yıl heyecanı sürüyor. Dünyanın pek çok noktasında olduğu gibi Tayvan’da da binlerce kişi 2024 yılını heyecanla karşıladı.

 

ENDONEZYA

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da yeni yıl akşamı binlerce kişi sokakları doldurdu. Binlerce kişinin meydanları doldurması nedeniyle trafik dursa da halk 2024 yılını coşkuyla karşıladı. Bali'de ise binlerce kişi sahillere akın etti. Geri sayımın tamamlanmasının ardından havai fişek gösterileri başladı. Kutlamaları heyecanla izleyen binlerce kişi, yeni yılın ilk dakikalarına sevdikleriyle girdi.

Haberin Devamı

Dünya 2024e merhaba dedi... İşte yeni yıla giren ülkeler

TAYLAND

Tayland, TSİ 20.00’da 2024 yılına coşkuyla girdi. Başkent Bangkok’ta şehrin çeşitli bölgelerinde düzenlenen etkinliklerde yerel halk ve yabancı turistler yeni yılın gelişini renkli görüntülerle kutladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!