Dualar Gazze için

Güncelleme Tarihi:

Dualar Gazze için
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2023 07:00

Spor dünyasının yıldız isimleri, İsrail’in günlerdir bombaladığı Gazze’deki masum siviller için peş peşe destek mesajları yayınlıyor.

Haberin Devamı

Kariyerini Suudi Arabistan’ın Al-İttihad takımında sürdüren Cezayir asıllı Fransız futbolcu Karim Benzema, Filistinli sivillere bomba yağdıran İsrail’e tepki gösterdi. Benzema sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bütün dualarımız, kadınları ve çocukları esirgemeyen bu haksız bombalamaların bir kez daha kurbanı olan Gazzeliler için” dedi.

KÜSTAH TALEP: SINIR DIŞI EDİLSİN

Bayern Münih’te forma giyen Faslı futbolcu Noussair Mazraoui, sosyal medyadan Mescid-i Aksa’nın fotoğrafına yer verdiği mesajında, Kuran’dan İbrahim Suresi’nin “Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma” ayetini paylaştı. Ancak Mazraoui’nin bu mesajına Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger tepki gösterdi. Steiger, Faslı futbolcunun hem kulüple ilişiğinin kesilmesini de hem sınır dışı edilmesini istedi. Mazraoui de Bild gazetesine yaptığı açıklamada, “Kendimi ve neyi savunduğumu açıklamak zorunda kalmam gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor. Dışarıda binlerce masum insanın öldürüldüğü bir durum var” dedi. Karma dövüş sanatlarının ilk Müslüman şampiyonu olan Dağıstanlı sporcu Khabib Nurmagomedov da, “Filistinliler, Allah sizinle olduğu sürece sayıların hiçbir önemi yoktur” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

İSRAiL’iN DOKUNULMAZLIĞINA SON VERME ZAMANI GELDİ

Fransız futbol efsanesi Eric Cantona da Filistin halkına destek verdi. Cantona, Batı Şeria’da bulunan Beytullahim’deki Aida Mülteci Kampı’nda kurulan ‘Aida Celtic’ isimli futbol kulübünün formasıyla çekilen fotoğrafını sosyal medyada paylaştı ve şu ifadelere yer verdi: “İsrail’in dokunulmazlığına son vermenin ve diğer devletlerden talep ettiğimiz aynı eşitlik, adalet ve uluslararası hukuka saygı standartlarında ısrar etmenin zamanı geldi.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!