Dr. Erdoğan’a ödül

Güncelleme Tarihi:

Dr. Erdoğan’a ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanya'nın Bad Nauheim kentindeki Kerchoff Kliniği'nde görev yapan 29 yaşındaki Dr. Ali Erdoğan, Uluslararası Rudolf Virchow ödülünü kazandı. Genç Türk doktoruna ödülü Berlin'de yapılan 11. Dünya Kalp Uzmanları Kongresi'nde verildi. Dr. Erdoğan, plaketin yanısıra 10 bin dolar ödüle de sahip oldu. Genç doktora düzensiz kalp çalışmasının ölçümü ve tedavisinde yeni bir metod geliştirdiği için bu ödül verildi.

Kütahya'da doğan Dr. Erdoğan, 7 yaşında annesi Döne ve babası İsmail Erdoğan'ın işçi olarak çalıştığı Almanya'ya gelerek, ilkokul ve liseyi Wetzlar kentinde bitirdi. Giessen Justus Liebig Üniversitesi'nde ‘‘Human Medizin’’ bölümünü bitirip 2,5 yıl önce Bad Nauheim'deki Kerrckhoff Kliniği'nde çalışmaya başlayan genç doktor, başarılı çalışmalarıyla kısa sürede kendisini gösterdi. İlk kez bir Türk'e verilen, ‘‘Nobel’’den sonra tıp dalında en büyük ödül sayılan ve dört yılda bir verilen Rudolf Virchow ödülünü alan Dr. Erdoğan, hedefinin iyi bir kalp uzmanı olmak olduğunu söyledi.

Berlin'de aldığı ödülden sonra Amerikan Harvard Üniversitesi tarafından üç hafta sürecek bir davetiye aldığını da belirten Dr. Erdoğan, ‘Türk doktorlarının fırsat verildiği takdirde çok iyi başarılara imza atacaklarını’ ifade etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!