‘Down da olsa Leo benim oğlum’

Güncelleme Tarihi:

‘Down da olsa Leo  benim oğlum’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2015 01:33

YENİ Zelandalı Samuel Forrest ve Ermeni Ruzan Badalyan çiftinin 21 Ocak günü Leo ismini verdikleri erkek bebekleri dünyaya geldi.

Haberin Devamı

Ancak Leo’nun Down sendromlu olduğu ortaya çıkınca, anne Badalyan bu hastalığın ‘ailesine utanç vereceği’ni öne sürerek bebeğini terk etti. Genç kadın, eşine de “Ya ben ya bebek” diyerek ikisi arasında bir seçim yapmasını istedi. Baba Forrest, oğlunu seçince de Ruzan Badalyan, boşanma kararı aldı.

‘Down da olsa Leo  benim oğlum’

‘Asla bırakmam’

Oğlunu çok sevdiğini ve onu asla terk etmeyeceğini söyleyen baba Forrest, dünya basınına konu olunca, “Leo’yu eve getirin” başlığıyla bir kampanya başlatıldı. Minik Leo ile birlikte anavatanı Yeni Zelanda’ya dönmek isteyen Forrest ve oğlu için 24 saat içinde 100 bin dolardan fazla bağış yapıldı. Forrest, toplanan para ile Auckland’de oğlu ve kendisi için bir ev alacağını ve Leo’nun eğitimine yatırım yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

‘Down da olsa Leo  benim oğlum’

Annesi terk etti

Dünya basınında geniş yer bulan anne Ruzan Badalyan, ABC kanalına yaptığı kısa açıklamada, Leo’nun annesi olduğunu ve eşinden boşanma kararı aldığını doğrulamakla yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!