Dondurma kamyonları morg oldu

Güncelleme Tarihi:

Dondurma kamyonları morg oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2023 07:00

İsrail saldırılarının sürdüğü Gazze’de insani durum gittikçe ağırlaşıyor, kapasiteleri dolan hastane morgları cansız bedenleri dondurma kamyonlarında tutmak zorunda kalıyor. İsrail ordusunun karadan saldırı başlamadan önce Filistinlilere güneye doğru gitmeleri için tanıdığı ek süre de doldu.

Haberin Devamı

İsrail ordusunun saldırıları 9’uncu günü geride kalırken, tam kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nde siviller için koşullar dayanılmaz hale geliyor. Saldırılarda toplam 2 bin 670 kişi öldüğü, 9 bin 600 kişi yaralandığı açıklanırken elektrik kesintileri ve tıbbi malzeme sıkıntısıyla boğuşan bölge hastaneleri yükü taşıyamaz hale geldi.

CESETLER GÜNLERCE BEKLİYOR

Gazze’deki El Aksa Şehitleri hastanesi, taşan hastane morglarına ek olarak yerel fabrikalardan gelen dondurma kamyonlarını derme çatma morglar olarak kullanıyor. Hastanede adli patolog olan Yaser Khatab, Amerikan CNN’e gönderdiği video mesajında, aileler cenazelerini alana kadar geçen zamanda cesetlerin günlerce beklemek zorunda kaldığını söyledi. Hattab, “Gazze’nin yardım malzemelerine ihtiyacı var” diyerek, morg dolapları ve tıbbi ekipmanın yanı sıra “cesetlerle baş etmek için tabut ve ekipmanlara” ihtiyaç duyulduğunu belirtti. BBC’ye açıklamalarda bulunan El Şifa Hastanesi doktorlarından Muhammed Guneym ise jenaratörlerin yakıtının bitmek üzere olduğunu belirterek ameliyatları yapamayacak duruma gelebileceklerini söyledi.

Dondurma kamyonları morg oldu

Gazzeliler tahliye emrinin ardından güneydeki Han Yunus kentine sığınırken gıda sıkıntısı nedeniyle uzun ekmek kuyrukları oluştu.

Haberin Devamı

DSÖ: ÖLÜM CEZASI

İsrail ordusunun beklenen kara harekâtı öncesi ise binlerce Filistinli Gazze’nin güneyine geçmeye devam ediyor. Ordunun cuma günü açıkladığı 24 saatlik tahliye süresinin ardından, ek olarak verilen 4 saatlik süre de sona erdi. Kuzeyden kaçan Filistinliler Han Yunus kentinde bulunan Birleşmiş Milletler kampına sığınırken , burada da gıda ve su sıkıntısı yaşandığı belirtildi. DSÖ, Gazze hastanelerinde yatanların ayrılmaya zorlanmasını “ölüm cezası” olarak nitelendirerek İsrail’in tahliye kararını kınadı.
Öte yandan Beyaz Saray, İsrail’in Gazze’nin güneyine dün tekrar su tedariğine başladığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!