Donald Trump durduralamıyor

Güncelleme Tarihi:

Donald Trump durduralamıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 19:47

ABD’nin beş kuzeydoğu eyaletinde önceki gün yapılan önseçimlerden zaferle çıkan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayı Donald Trump ile Demokrat Parti’nin aday adayı Hillary Clinton, adaylıklıklarını kesinleştirmek üzereler.

Haberin Devamı

New York’tan geçen hafta zaferle çıkan Trump, önceki günkü ön seçimlerde de Pennsylvania, Connecticut, Delaware, Maryland ve Rhode Island eyaletlerinin hepsini kazandı. Delege sayısını 950’e çıkararak Cumhuriyetçi Parti adaylığını kesinleştirecek 1.237 delegeye büyük oranda yaklaşmış oldu.

RAKİPLERİ ENGELLEYEMEDİ

Zafer konuşmasında Donald Trump, seçim yarışının bittiğini öne sürerek “Benim için en büyük gecemiz. Kendimi partinin muhtemel adayı olarak görüyorum” dedi. Trump’ın, rakipleri Teksas Senatörü Ted Cruz’un ise 544, Ohio Valisi John Kasich’in 153 delegesi bulunuyor. Trump’ı durdurmanın son şansının, 3 Mayıs’ta Indiana’da yapılacak ön seçimler olduğu söyleniyor. Cruz ve Kasich, geçen salı günü Donald Trump’ın delege sayısını artırmasına engel olmak için 3 eyalette birbirlerini destekleme kararı almıştı. Ancak önceki akşamki Trump’ın zaferi ittifakın işe yaramadığını gösterdi. Temmuz ayında Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kurultayı var, ‘establishment’ diye adlandırılan parti merkezi Trump’ı desteklemiyor.

Haberin Devamı

CLİNTON AVANTAJLI

Demokrat Parti de ise eski Dışişleri Bakanı, eski first lady Hillary Clinton dört eyaleti kazandı. Maryland ve Pennsylvania eyaletlerini kazanmak Clinton için sürpriz oldu. Bernie Sanders ise dünkü önseçimlerde yalnızca Rhode Island eyaletini kazanabildi. Clinton, 502’si süper delege olmak üzere toplam 2.141 delegeye ulaşmış oldu. Sanders ise 1.321 delegede kaldı. Demokrat Parti’nin başkan adaylığını garantilemek için 2.383 delege kazanmak gerekiyor.

‘HİLLARY ERKEK OLSAYDI YÜZDE 5 ALIRDI’

Donald Trump, asıl rakibi gördüğü Hillary Clinton’u hedef almaya devam ediyor. Clinton’ın başkan olmak için elinde ‘kadınlık kartından’ başka bir şeyi olmadığını savunan Trump, “Hillary Clinton erkek olsaydı, oyların ancak yüzde 5’ini alırdı” dedi. Clinton ise “Dün Sayın Trump beni kadınlık kartını kullanmakla suçlamak. Evet, eğer kadınlar için sağlık hizmetleri, ücretli izin ve eşit ücret için savaşmak kadın kartını kullanmak ise beni de oyuna kat” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!