Dolabın laneti mi

Güncelleme Tarihi:

Dolabın laneti mi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 00:00

New York’ta uçağıyla 50 katlı bir apartmana çakılarak can veren Amerikalı beyzbol yıldızı Cory Lidle’nin takımı Yankees, benzer bir kazaya ikinci kez kurban verdi. 1979 yılında da Yankees kaptanı Thurmon Munson, kullandığı uçağın düşmesi üzerine ölmüştü. Munson’un, soyunma odasındaki dolabını kullanan kişi ise Cory Lidle idi.

NEW York’ta önceki gün küçük uçağıyla binaya çarparak terörizm paniğine neden olan ve hayatını kaybeden New York Yankees beyzbol takımı oyuncusu Cory Lidle’ın kaderi, 2 Ağustos 1979’da benzer bir kazada ölen Yankee kaptanı Thurman Munson’un kaderiyle inanılmaz benzerlikler taşıyor. Her ikisi de iyi beyzbol oyuncuları olmalarının yanı sıra uçmayı çok seviyorlardı ve küçük uçak kullanırken kazada öldüler. Üstelik Lidle, soyunma odasında Munson’ın dolabını kullanıyordu.

Munson, 32 yaşındayken memleketi olan Ohio’nun Akron kasabasında çift motorlu Cessna Citation uçağıyla Canton havaalanında iniş ve kalkış çalışmaları yaparken inişe geçtiği sırada bir ağaca takılarak piste ulaşamadan yere çakılmıştı. Uçak infilak etti ve içinde sıkışıp kalan Munson kurtulamadı.

Cory Lidle da sık sık tek motorlu Cirrus SR-20 tipi uçağıyla New York semalarında dolaşıyordu. Takımı Yankees’in elenmesinden 4 gün sonra çıktığı uçuş sırasında geçirdiği kazada ölen Lidle için beyzbol liginde yas ilan edildi ve bütün takımlar saygı duruşunda bulundu.

Lidle’ın ölümü Munson’ın acı kaderini akıllara getirdi. Pazar günü oynadıkları play-off maçında elendikten sonra Lidle’ın kulüpten ayrılırken temizlediği dolap Munson’a aitti. O gün arkadaşlarıyla Munson’ı anmışlardı. Munson’ın ölümüyle ilgili tüm ayrıntıların "National Transportation Safety Board" (Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu) internet sitesinde yer aldığını söylemişti. John F. Kennedy Jr.’ın öldüğü kaza ile ilgili yazıları okuduğundan da bahsetmişti.

Yetkililer, Lidle ve uçuş öğretmenini taşıyan uçağın New Jersey eyaletinin kuzeyindeki Teterboro havaalanından yerel saatle 14.29’da havalandığını, kalkışından 12 dakika sonra Manhattan’da 59. Cadde üzerinde uçarken hava trafik kontrol ofisiyle bağlantısının kesildiğini açıkladılar. Manhattan’ın doğusunda 72. Cadde ve York caddelerinin kesiştiği Belaire apartmanına çarpan uçak binada büyük bir patlamaya yol açtı. 4 koltuklu uçakta bulunanların ikisi de öldü. Uçağın binaya çarpmasından sonra New York polisi ve itfaiye araçları kısa bir süre içinde olay yerine giderken, siren seslerini duyan New Yorklular 11 Eylül terör saldırılarını hatırlayarak korkulu anlar geçirdi.

Paraşüte güveniyordu

Cory Lidle’ın kullandığı Cirrus SR20 çift motorlu uçağının CAPS (Cirrus Airframe Parachute System) paraşüt donanımı bulunuyor. Herhangi bir arıza durumunda bu sistem uçağa bağlı paraşütü açarak uçağın yere süzülerek inmesini sağlıyor. Lidle, son zamanlarda gazetecilere yaptığı açıklamada uçakla uçmanın emniyetli olduğunu söylüyordu. Ancak Lidle’ın uçağının paraşütü açılmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!