Doğduğu günden beri esir

Güncelleme Tarihi:

Doğduğu günden beri esir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2013 14:16

İngiltere’de büyük tepki çeken, üç kadının 30 yıldan uzun süre rehin tutulması olayında doğduğu günden beri aynı evde esir tutulan 30 yaşındaki Rosie Davies’in fotoğrafları bugün İngiliz basınında yer aldı.

Haberin Devamı

Polisin cinsel tacize uğradığına dair bir kanıt bulunmadığını açıklamasının üzerine genç kadının kimliği ve fotoğrafları gün yüzüne çıktı.

Diğer iki ‘köle’ ile birlikte evde tutulan Davies’in annesi Sian Daives’in ise henüz çözülemeyen bir nedenden hayatını kaybettiği açıklandı. Sian Davies’in 1997 yılında 44 yaşındayken Herne Hill’deki evin penceresinden düştüğü iddia ediliyor.

MAOCU OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI
Londra’da üç kadını 30 yıldır köle olarak bir evde tutmakla suçlanan çiftin eski Maocu politik eylemci olduğu ortaya çıktı.
Zanlılar 73 yaşındaki Aravindan Balakrishnan ve 67 yaşındaki eşi Chanda’nın, 1970’li yıllarda Londra’nın güneyindeki Brixton’da bulunan Maocu çizgideki bir organizasyonun liderlerinden oldukları belirtiliyor.

İHBAR TELEFONUYLA KURTULDULAR
Olayın günyüzüne çıkması buundan yaklaşık bir ay kadar önce 'Freedom Charity' isimli bir derneğe gelen ihbar telefonuyla oldu. Telefondaki ses, kendisiyle birlikte iki kadının daha rızaları dışında bir evde tutulduklarını söylüyordu. Yardım derneği polise gidip durumu bildirdi ve 25 Ekim günü üç kadın da kurtarıldı. Esir tutulan diğer kadınlar 69 yaşında Malezyalı, diğeri 57 yaşında bir İrlandalı.

Haberin Devamı

Doğduğu günden beri esir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!