Djokovıc yine aşıya takıldı

Güncelleme Tarihi:

Djokovıc yine aşıya takıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2023 07:00

Sırp tenisçi Novak Djokovic, COVID-19 aşısı yaptırmadığı gerekçesiyle ABD vizesinin reddedilmesi sonucu Indian Wells Masters tenis turnuvasından çekildiğini açıkladı. Djokovic, geçtiğimiz yıl yine aşı olmadığı gerekçesiyle Avustralya’dan sınırdışı edilmişti.

Haberin Devamı

Teniste dünya 1 numarası Novak Djokovic bir kez daha COVID-19 engeline takıldı. Sırp raket, koronavirüs aşısı yaptırmadığı için ABD’de yarın başlayacak olan Indian Wells Turnuvası’ndan çekilmek zorunda kaldı. ABD basını 35 yaşındaki raketin ABD’ye giriş yapabilmesi için gereken COVID-19 aşısını yaptırmaması nedeniyle organizasyona katılamadığını duyurdu. Geçen yıl da aynı gerekçeyle Avustralya Açık’a alınmayan Djokovic, 6 Ocak 2022’de turnuvaya katılmak için gittiği Avustralya’da 10 gün mültecilerle aynı otelde tutulmuş ve daha sonra sınırdışı edilmişti.

MIAMI’YE DE KATILAMAYACAK

Koronavirüs pandemisinin başından itibaren aşı olmamakta direnen Djokovic, bu durumda ABD’de 19 Mart’ta başlayacak Miami Açık Turnuvası’na da katılamayacak. Florida Senatörü Rick Scott, ABD Başkanı Joe Biden’a bir mektup yazarak Sırp raketin Miami Açık’a katılabilmesi için aşı zorunluluğundan muaf tutulmasını talep etmişti. 22 Grand Slam zaferi ve 378 hafta dünya 1 numarasında kalma başarısıyla tarihin en iyi tenisçisi olan Djokovic, sporcular için aşı zorunluluğunun kaldırılması üzerine bu yıl Avustralya Açık Turnuvası’na katılmış ve şampiyonluğa ulaşmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!