Pakistan'da peş peşe saldırılar... Dışişleri Bakanlığı'ndan Pakistan'daki terör saldırısına kınama

Güncelleme Tarihi:

Pakistanda peş peşe saldırılar... Dışişleri Bakanlığından Pakistandaki terör saldırısına kınama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2023 10:37

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın güneydoğusundaki Belucistan Eyaleti'nde 14 askerin şehit olduğu terör saldırısını kınadı.

Haberin Devamı

​Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pakistan'ın güneydoğusundaki Belucistan Eyaleti'nin Gwadar şehrinde 3 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen terör saldırısında 14 askerin şehit olduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör saldırısını kınıyor; şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Terörizmle ortak mücadelemizde dost ve kardeş Pakistan hükümetiyle ve halkıyla dayanışmamızı bu vesileyle bir kez daha vurguluyoruz" denildi. 

PAKİSTAN'DA PEŞ PEŞE SALDIRILAR

Pakistan’ın Mianwali hava üssüne sabahın erken saatlerinde saldırı gerçekleştirildi. Üsse giren silahlı saldırganlar çevreye ateş açtı.

Saldırganlara karşılık veren askerlerin saldırıyı gerçekleştiren 9 saldırganı etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Pakistan tarafından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde hava üssüne saldırı gerçekleştirildiği ve saldırının başarısızlıkla sonuçlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinde de ülkenin Belucistan eyaletinde bombalı saldırı düzenlenmişti. Gwadar şehrinde 2 ayrı askeri araca düzenlenen saldırıda 14 kişi hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Dera İsmail Han kentinde de polis minibüsünün yakınına bombalı saldırıda ise 5 kişi hayatını kaybederken, 21 kişi yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!