Bakan Fidan'dan AB mesajı: Kimlik siyaseti sona ermeli

Güncelleme Tarihi:

Bakan Fidandan AB mesajı: Kimlik siyaseti sona ermeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2024 17:03

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "AB'nin stratejik düşünerek artık Türkiye'ye yaklaşımında kimlik siyasetini sona erdirmesi gerekiyor. Türkiye-AB ilişkileri bazı ülkelerin siyasi hesaplarına kurban edilmemelidir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"İki NATO müttefiki olarak savunma alanındaki işbirliğimizi somut projelerle geliştirmekteyiz. Macaristan yılın ikinci yarısında AB dönem başkanlığını üstlenecek. AB'nin stratejik düşünerek artık Türkiye'ye yaklaşımında kimlik siyasetini sona erdirmesi gerekiyor.

Türkiye-AB ilişkileri bazı ülkelerin siyasi hesaplarına kurban edilmemelidir. AB'nin ülkemizin üyeliğine yönelik tavrında daha rasyonel düşünmesini bekliyoruz. AB üyeliğimizin önündeki engellerin kalkmasında ve ilişkilerin geliştirilmesinde için Macaristan'ın desteğine güveniyoruz. 

Bugünkü görüşmemizde Balkanlar'daki gelişmeleri ve Ukrayna'daki savaşı değerlendirme fırsatımız oldu. Ukrayna'daki savaşın bir an önce adil bir barış ile sonuçlanması arzumuzu dile getirdik.

Her iki ülke de barış müzakerelerine şans verilmesi gerektiğine inanıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!