Dinci lider gay çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dinci lider gay çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2006 00:00

Bush yönetimine yakınlığı ile tanınan dinci-evanjelik kuruluşun başkanı papaz Ted Haggard’ın para karşılığında eşcinsel ilişki kurduğu ortaya çıktı. Gay evliliğine karşı olan Haggard, gay olduğu ortaya çıkınca istifa etti.

ABD’de 30 milyon mensubu bulunan dinci-evanjelik bir kuruluşun papaz olan liderinin eşcinsel ilişkilerde bulunduğu ortaya çıktı. Ted Haggard’ın, son üç yıldır ayda bir kez gay eskort Mike Jones ile seks yaptığı iddia edildi. Beş çocuk babası ve çok etkili bir dini lider olan Papaz Ted Haggard, gay evliliğin yasaklanması için çok büyük çaba harcıyordu.

Ulusal Evanjelikler Birliği’nin en önde gelen ismi olan Ted Haggard, Colorado’da, 14 bin üyesi bulunan New Life Kilisesi’nin de başında yer alıyordu. İddialar ortaya atılınca istifa eden Haggard, gerçeklerin ortaya çıkarılması süresince görevde kalmak istemediğini bildirdi. Haggard, "Kimseyle gay ilişkim olmadı. Karıma sadığım" diye konuştu.

Colorado seçmenleri, gelecek Salı günü, gay evliliğin yasaklanması konusunda tercih belirtmeye hazırlanırken, Denver’de yaşayan Mike Jones, para karşılığında eşcinsel ilişkide bulunduğu Haggard’ın gay evliliğe karşı çalıştığını duyunca sinirlendiğini söyledi.

Jones, "Birinin gay evlilik hakkında konuşup sonra da eşcinsel seks yapması beni öfkelendirdi" dedi. Jones, son üç yıldır ayda bir kez seks yaptıklarını, Ted Haggard’ın da iyi performans için uyuşturucu kullandığını ve Haggard’ın telefonuna bıraktığı mesaj kayıtları bulunduğunu öne sürdü.

Ted Haggard, Beyaz Saray ve Kongre’nin bazı üyeleri ile çok yakın ilişkiler içinde. Haggard, cemaat önündeki konuşmalarında "evlilik, asırlardır kadın ile erkek arasındaki birliktir" diyordu. Evanjelikler Birliği’nin web sitesinde, "Eşcinsel faaliyet, aynen zina gibi, kutsal yazıtlarda kınanmıştır. Eşcinsellik günahtır, sonucu bu yaşamda kötüdür ve Tanrı’nın Kraliyeti’ne girilemez" deniliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!