Dik mezara gömülecek! Mezarlığın 9. katından stat görülüyor

Güncelleme Tarihi:

Dik mezara gömülecek Mezarlığın 9. katından stat görülüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2023 07:00

Siyah İnci lakaplı Brezilyalı futbolcu Pele için bugün doğduğu ve efsanesi olduğu Santos’ta tören düzenlenecek. Futbolun kralı, çok sevdiği Santos Stadyumu’nu tepeden gören ‘dikey’ mezarlığın 9. katına defnedilecek.

Haberin Devamı

Brezilyalılar, 82 yaşında hayatını kaybeden futbol efsanesi Pele’yi son yolculuğuna uğurluyor. Törenler kapsamında Pele’nin tabutu, kariyerinin büyük bölümünün geçtiği 16 bin kişi kapasiteli Santos Stadyumu’nun ortasına yerleştirildi. Yetkililer 24 saat süreyle tabutun, halkın ziyaretine açıldığını açıkladı. Salı günü Sao Paulo eyaletine yaklaşık 75 km uzaklıktaki Santos kenti sokaklarında bir geçit töreni yapılacak. Törenlere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılacak.

Dik mezara gömülecek Mezarlığın 9. katından stat görülüyor

100 YAŞINDAKİ ANNESİ BİLMİYOR

Kortej, Pele’nin 100 yaşındaki annesi Celeste Arantes’in evine de uğrayacak. Pele’nin kız kardeşi Maria Lucia do Nascimento, bilinci yerinde olmayan annesinin, oğlunun ölümünden henüz haberdar olmadığını söyledi. Geçit töreninin ardından Pele, Santos’taki Memorial Necropolis Ecumenica Mezarlığı’nda aile bireylerinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberin Devamı

Dik mezara gömülecek Mezarlığın 9. katından stat görülüyor

BABASININ FORMA NUMARASINA GÖNDERME

Pele, ölümünün ardından söz konusu mezarlığa defnedilmek istediğini 2003’te açıklamıştı. Kendisi gibi futbolcu olan babası Dondinho’nun forma numarası 9 olduğu için 9. katta mezarını satın almıştı. Ayrıca mezarının tam karşısında çok sevdiği kulübü Santos’un stadı Vila Belmiro görünüyor. İnşaatına 1983 yılında başlanan ve gökdelen görünümlü ‘dikey’ mezarlığa ilk defin işlemi 1984 yılında yapıldı. 108 metre yüksekliğinde ve 32 katlı yapıda, yaklaşık 20 bin mezar bulunuyor. Guinness Dünya Rekorları tarafından “dünyanın en yükseği” unvanı verilen mezarlıkta krematoryum, şapel ve bahçe bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!