Diana'nın oğulları tanık sandalyesine oturtulmayacak

Güncelleme Tarihi:

Diananın oğulları tanık sandalyesine oturtulmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2007 10:29

Prenses Diana'nın 1997 yılında trafik kazası sonucu olduğu açıklanan, ancak tartışmaların hala sürdüğü ölümüyle ilgili olarak İngiltere'de açılan ilk davada, Diana'nın iki oğlunun tanık sandalyesine oturtulmayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

İngiltere'nin en deneyimli yargıçlarından Barones Elizabeth Butler-Sloss, ön oturumları dün başlayan davada iki genç prensin tanık olarak çağrılmayacağını, ancak Prens William'ın eski polis şeflerinden Lord Stevens'in Diana'nın ölümü hakkında hazırladığı raporda yer alan ifadenin kullanılabileceğini söyledi.

İki genç prensin babaları ve İngiltere tahtının bir numaralı veliahdı Prens Charles'ın ise mahkeme aşamasının dışında tutulması beklenmiyor. Prenses Diana ile aynı kazada can veren Mısırlı iş adamı Dodi El Fayed'in babası Muhammed El Fayed'in baskıları sonucunda açılan davada, El Fayed'in avukatlar ordusunun bu yönde baskı yapabileceğine dikkati çeken çevreler, baskılar sonucunda Charles'ın tanıklık için mahkemeye çağrılabileceğine işaret ediyor.

Haberin Devamı

Bu çerçevede Muhammed El Fayed tarafından Dodi ve Diana'yı öldüren istihbarat çetesinin lideri olmakla suçlanan Charles'ın babası ve Kraliçe Elizabeth'in eşi Prens Phillip'in de tanıklık için çağrılmasının söz konusu olduğu belirtiliyor. Bu konudaki nihai kararın, en geç mart ayında kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Bu arada Yargıç Elizabeth Butlear-Sloss'un, 19. yüzyılda çıkartılan ve Kraliyet ailesinin bir mensubuyla ilgili olarak açılan davanın jürisinin Kraliyet ailesi ve Saray çalışanlarından seçilmesini öngören yasayı da uygulamayacağı bildirildi. Sloss'un böyle bir uygulamayı "uygunsuz" bulduğu, Kraliyet ailesinin de bu görüşe katıldığı belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!