Dernek paralarını usulsüz kullanmış

Güncelleme Tarihi:

Dernek paralarını usulsüz kullanmış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 22:14

ALMANYA Türk Toplumu Derneği’nin (TGD) eski başkanı Kenan Kolat’ın derneğin paralarını şahsi harcamaları için kullandığı iddia edildi.

Haberin Devamı

9 yıl dernek başkanlığını yürüttükten sonra Mayıs 2014’de sağlık sorunlarını gerekçe göstererek yeniden aday olmayan Kenan Kolat’la ilgili Berlin Savcılığı’nda bir soruşturma dosyası bulunduğu ortaya çıktı.

Savcılık, Kolat’ın kendisine yönelik suçlamaların açıklığa kavuşturulması için kendi kendini ihbar ettiğini de belirtti. DLF radyo kanalının haberine göre Kolat, TGD hesaplarından 2012 Mart ve 2013 Eylül aylarında para çekmiş.

200 ile bin Euro arasında farklı miktarlarda para çeken Kolat, bu miktarları bazen birkaç gün sonra bazen 8 ay sonra hesaba geri yatırmış.

DLF radyosuna konuşan TGD’nin eski muhasebecisi Hilmi Kaya Turan, derneğin Berlin şubesinin durumun farkında olduğunu ve Kolat’a yeniden aday olmaması karşılığında kendisini ihbar etmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

TGD’nin görevdeki başkanı Gökay Sofuoğlu, kendileri açısından ceza gerektiren bir suç durumu olmadığını ve Kolat’ın derneğin bazı projelerinde çalışmayı sürdürdüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!