Dera’da durum kötüleşiyor: ‘En büyük nüfus göçü’

Güncelleme Tarihi:

Dera’da durum kötüleşiyor: ‘En büyük nüfus göçü’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 00:49

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında, artan saldırılar nedeniyle Suriye’nin güneyindeki Dera’daki durumun daha da kötüleştiğini söyledi.

Haberin Devamı

BM’ye bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) Sözcüsü Bettina Luescher, hafta sonu Dera’da yerinden edilenlerin sayısında ‘dramatik’ bir artış olduğunu vurguladı. Sözcü Luescher, tahminlerine göre Dera’da 270 ila 330 bin sivilin yerinden edildiği bilgisini paylaşarak Dera’yı terk eden sivillerin Ürdün sınırı ve Golan Tepeleri gibi nispeten daha güvenli bölgelere kaçtığını kaydetti.

ÜRDÜN’E ÇAĞRI

WFP’nin bölgedeki 200 bin dolayında sivile acil gıda yardımında bulunduğunu aktaran Luescher, “Bu, Suriye’de savaşın başlangıcından (2011) bu yana en büyük nüfus göçüdür” ifadesini kullandı.

Throssell, “Ürdün hükümetinden sınırlarını açmasını, diğer bölge ülkelerinin de devreye girip kaçan sivilleri kabul etmelerini bekliyoruz” dedi. Ancak Ürdünlü General Khaled al-Massaid, güvenlik gerekçesiyle sınırı açmayacaklarını yineledi. Esad rejimi yaklaşık iki hafta önce İran milisleri ve Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle ülkenin güneyinde muhalefetin kontrolündeki bölgelere yönelik askeri operasyonlarına başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!