Denktaş: Teslimiyete gidiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Denktaş: Teslimiyete gidiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2008 09:14

Züleyha Karaman Bildiriyor - KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin olarak, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın 21 Mart'ta yaptıkları görüşmeyle başlayan süreçten umutlu olmadığını ifade ederek, “Teslimiyete gidiyoruz. Bir çıkmaza gidiyoruz” dedi.

Rauf Denktaş, Kıbrıs Genç TV'de bu akşam yayımlanan Basın Kulübü programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yabancıların, “fırsat penceresi açıldı, bu iş artık olur” havasını her dönem yarattığını, bunların aldatmaca olduğunu dile getiren Denktaş, sürece bakınca, “barış resmi göremediğini, korku ve endişe içinde yaşayacakları bir resim gördüğünü” kaydetti.

Çözüme dair “hiç umutlu olmadığını” belirten Denktaş, “çünkü, Rum'un kilisesi ile Yunanistan'ın hiç değişmediklerini” söyledi.
Tek egemenlik ve tek vatandaşlığın, kendilerini Rum'a mahkum edeceğini savunan Denktaş, endişelerini, fırsat buldukça KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile paylaştığını, yazılı olarak da ilettiğini anlatarak, “Kendileri benim bu korkularımın gerçekleşmeyeceği kanısında ve bu kanısı da devam ediyor” dedi.

KKTC'den vazgeçilmemesi gerektiğini vurgulayan Denktaş, “devlet ilan etmiş ve 25 yıl bu devleti yaşatmış insanların devletinden vazgeçmeyeceğini gençlere anlatmak gerektiğini” söyledi.

“Acele edilmesin. Türkiye'nin de acele etmemesi lazım” diyen Denktaş, “Kıbrıs'ta Avrupa Birliği'nin (AB) her dediğini yapmakla AB kapılarının açılmayacağının bilinmesi gerektiğini” bildirdi.

Kıbrıs konusunda yaşananlardan endişeli olduğunu dile getirerek “Teslimiyete gidiyoruz” diyen Denktaş, “Hapishanede yattığım günlerde dahi bu kadar tedirgin olmadım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!