DENK Partili vekiller işe protestoyla başladı

Güncelleme Tarihi:

DENK Partili vekiller işe protestoyla başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 13:41

15 Mart’ta yapılan genel seçimlerin ardından Hollanda Temsilciler Meclisinde partilerin yerleri ve milletvekillerin oturacağı sandalyeler belli oldu. İlk kez genel seçimlere katılarak üç kişiyle meclise giren DENK Partisi ise ilk oturumu protesto ederek işe başladı.

Haberin Devamı

DENK Partisi Genel Başkanı Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk ve Farid Azarkan, meclisteki yerlerini beğenmeyerek, gösterilen yere oturmayıp protesto ettiler. Seçimler sonrası Temsilciler Meclisinin ilk oturumunu ayakta izleyen ve yerlerine oturmayan DENK milletvekillerinin protestosu, günün konuşulan konuları arasında yer aldı. Meclisteki ilk günlerinde yaptıkları protestoyla ilgili bilgi veren Tunahan Kuzu, şunları söyledi:

“Bize gösterilen yere oturmayışımız ve tepkimiz, meclis salonunun ara koridorlarına oturtulmak istenmemize karşıdır. Meclisin aldığı geçici kararı geçici de olsa protesto ederek bize gösterilen sandalyelere oturmadık ve ilk oturuma ayakta katıldık. Çünkü bize gösterilen yer milletvekili sayımıza göre hak ettiğimiz yerler değildi. Fakat önümüzdeki hafta tekrar partilerin ve vekillerin mecliste oturacakları yerler belirlenecek. Bugünkü protestomuz hak ettiğimiz yeri almak içindi.”

Haberin Devamı

RUTTE’YE TÜRK BAKANLARI SORDU

Seçimden sonraki ilk meclis toplantısında gündem Türkiye oldu. Hollanda Başbakanı Mark Rutte’ye iki Türk diplomatın 11 Mart gecesi gözaltına alınıp alınmadığını soran Kuzu, kaçamak cevap veren Rutte’nin soruyu iyi dinlemediği yönünde tepki gösterdi.

O gece yaşananların derinlemesine araştırıldığını belirten Rutte de, Kuzu’ya, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hollanda ve Almanya’yı ‘Nazi’ ve ‘Faşist’ olarak tanımlaması hakkında ne düşünüyorsun?” sorusunu yöneltti.
Kuzu, daha önce de belirttiği gibi bu tür söylemleri kabul etmediklerini, ancak o gece yaşananların Türkiye ile diplomatik krize neden olmasından dolayı açıklığa kavuşması gerektiğini ve incelemeler tamamlandığında kamuoyuyla da paylaşılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!