Demokrat Müslümanlar

Güncelleme Tarihi:

Demokrat Müslümanlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 00:00

Aralarında Türklerin de bulunduğu bir grup Danimarkalı siyasetçi, halkı doğru bilgilendirmek amacıyla "Müslüman Demokratlar Derneği"ni kurdu. Dernek yöneticileri bugün Başbakan Rasmussen’le görüşecek.

DANİMARKA’da yayınlanan Hz.Muhammed karikatürleri nedeniyle dünyada kopan fırtına üzerine, aralarında Türklerin de bulunduğu bir grup Danimarkalı milletvekili ve yerel meclis üyesi "Demokrat Müslümanlar Derneği" adı altında alternatif hareket oluşturdu. Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen dernek üyelerini bugün kabul edecek. Radikal Partili Lübnan asıllı Naser Khader’in öncülüğünde kurulan dernek yönetimi, bugün Rasmussen ve bazı bakanlarla bir araya gelecek. Rasmussen, görüşmenin amacının, karikatür krizi ve Müslümanların Danimarka toplumuna uyum sorunlarını tartışmak olduğunu söyledi. Dernek yönetimindeki anahtar isimlerden Türk asıllı Hvidovre Belediye Meclisi üyesi Ömer Kuşçu, başbakan Rasmussen’in davetini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, sorunun çözümü için diyaloğun şart olduğunu söyledi.

Dernek yönetimine Hvidovre Belediye Başkanı Ömer Kuşçu, Sosyal Demokrat Parti Yönetim Kurulu üyesi Yıldız Akdoğan ve Ortadoğu Uzmanı Gülay Şahin de seçildiler.

Yıldız Akdoğan, "Danimarka’da karikatürlerden dolayı medyada büyük bir çalkalanma ve yanlış bilgilendirme var. Buna karşı bir alternatif dernek oluşturmak ve Danimarka halkına demokrat Müslümanların da bulunduğunu göstermek istedik. Danimarka’da Hürriyet ve Bild gazetesinin girişimleri çok olumlu karşılandı" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!