Davutoğlu yarın Lübnan'a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu yarın Lübnana gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 18:56

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yarın Lübnan'a gidiyor.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Davutoğlu Lübnan'daki siyasi krizin çözümü için temaslarda bulunmak üzere yarın Lübnan'a hareket edecek.

Davutoğlu'nun, Macaristan Dışişleri Bakanı Janos Martonyi'nin daveti üzerine yarın Budapeşte'ye yapacağı resmi ziyaretin ise iptal edildiği bildirildi.

Öte yandan Lübnan'daki hükümet krizini değerlendirmek üzere Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile birlikte öğleden sonra Şam'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Suriye'den ayrıldı.

ANA uçağı ile Şam'dan ayrılan Erdoğan ve Davutoğlu'nu, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon uğurladı.
      
Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani ile Şam’da üçlü bir zirve gerçekleştirmişti. Üçlü Zirve'ye ilişkin yapılan ortak açıklamada, zirveyi gerçekleştiren üç liderin, “Lübnanlı taraflar arasındaki uzlaşmanın sağlanmasını amaçlayan Suriye-Suudi Arabistan iyi niyet çabalarına dayalı olarak sorunun çözüme kavuşturulması ve durumun kötüleşmesinin engellenmesi hususlarının önemini vurguladıkları” bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!