Dans hocasından parasını geri aldı

Güncelleme Tarihi:

Dans hocasından parasını geri aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2006 00:00

Hong Kong’lu milyarder kadın bankacı, herkesin içinde kendisine "Tembel inek" diye hakaret eden dansçı hocasına ödediği 8 milyon doları, açtığı davada kuruşuna kadar geri aldı.

HSBC’nin Asya’daki özel bankacılık biriminin başkanı olan Mimi Monica Wong (61), 14 defa dünya Latin Dans Şampiyonu olan İngiliz Gaynor Fairweather ve İtalyan dans hocası kocası Mirko Saccani’yi (31), 8 yıllığına limitsiz dans dersi için tuttu. Çiftle 15.4 milyon dolara anlaşan Wong, 8 milyon dolar avans ödedi. Ancak Saccani, milyarder öğrencisine müşterileri ve arkadaşlarının gözü önünde "Tembel inek, kaldır kıçını" deyince kazançlı başlayan ilişki mahkemeye taşındı. Wong, mahkemeye başvurarak Latin dans hocasının kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle parasını geri istedi. Saccani’nin "Eğer bunu bir daha yaparsan kafanı duvara vururum" şeklindeki sözleri ve bankacıyı camdan atmakla tehdit etmesi, o sırada dans gösterisini izleyen rakip dans öğretmeni Donnie Burns tarafından da teyit edildi. 15 defa dünya şampiyonu olan Burns, aynı zamanda Saccani’nin karısının eski sevgilisi.

Faiziyle ödeyecek

Mahkemede, Wong’a bağırıp ağzını bozduğunu kabul eden Saccani, bunu sadece motivasyon amaçlı yaptığını söylese de yargıç, Wong’un lehinde karar verdi ve 8 milyon doların faiziyle birlikte geri ödenmesini kararlaştırdı. Zengin bir armatörün kızı olan Wong, 2003 yılında Saccani ile çift olarak katıldığı Los Angeles’taki bir dans yarışmasında 50 yaş üzeri grubundan "Top Gold Lady" ödülünü kazanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!