Danimarka IŞİD sempatizanı için heyet gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Danimarka IŞİD sempatizanı için heyet gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 21:04

DANİMARKA, Türkiye’de tutukluyken, Musul Başkonsolosluğu personeline karşılık takas edildiği ileri sürülen IŞİD sempatizanı Ürdün asıllı Danimarka vatandaşı 26 yaşındaki H.B.’nin durumunu netleştirmek için Türkiye’ye bir heyet gönderdi.

Haberin Devamı

Türk yetkililer, Danimarka heyetinin önceki gün Ankara’ya geldiğini doğruladılar. Türk tarafının heyetle görüşmeyi kabul etmediği iddialarının ise doğru olmadığını savunan kaynaklar, heyetin yarın Adalet Bakanlığı yetkilileriyle görüşeceğini ileri sürdüler. Ancak Türk yetkililer, görüşmede Ankara’nın H.B. ile ilgili bir bilgi verip vermeyeceği konusunda ise değerlendirme yapmaktan kaçındılar. Danimarka heyetinin Dışişleri Bakanlığı’nda ise bir görüşme programının olmadığı iddia edildi.

İSTANBUL’DA YAKALANMIŞTI

Danimarka basınında yer alan haberlerde, geçen yıl Danimarkalı gazeteci Lars Hedegaard’ı öldürme teşebbüsünde bulunan, kaçtıktan sonra Atatürk Havalimanında yakalanan H.B.’nin, Musul Başkonsolosluğu personeline karşılık serbest bırakılarak, IŞİD’e iade edildiği öne sürülmüştü. Ankara’nın bu iddiaları yalanlamaması dikkat çekmişti. Ankara ve Kopenhag’ta konuyla ilgili Türkiye’ye ik ayrı nota veren Danimarka, H.B.’nin halen cezaevinde olduğuna dair Türkiye’den DNA örneği veya başka inandırıcı bir kanıt istemişti. Danimarka Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu da, Türkiye’nin gerçekleri sakladığı gerekçesiyle Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi’nin geri çekilmesini istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!