D'Alema: Nerede bilmiyorum açıkçası umurumda bile değil

Güncelleme Tarihi:

DAlema: Nerede bilmiyorum açıkçası umurumda bile değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kürt kaynakları Abdullah Öcalan'ın İtalya'dan askeri bir uçakla ayrıldığını öne sürerken İtalyan Başbakanı Massimo D'Alema, ‘Öcalan’ın nerede olduğunu bilmiyorum, açıkçası umurumda bile değil' diye açıklama yaptı.

D’Alema Türkiye’nin Öcalan’ın uluslararası bir mahkemede yargılanmasını kabul etmmemekle büyük hata yaptığını da öne sürdü.

İtalyan basını ve Kürt kaynakları hükümetle bölücü terörist arasında pazarlıklar yapıldığını öne sürerken, İtalya Başbakanı Massimo D'Alema, geçen cumartesi günü ülkesinden ayrılan bölücü Abdullah Öcalan'ın nereye gittiğini bilmediğini iddia etti. D'Alema, Türkiye'yi bölücü başının yargılanmasını kabul etmek yerine iadesi için baskı yapmakla da suçladı.

İtalya Başbakanı D'Alema, dün düzenlediği haftalık basın toplantısında, ‘Öcalan’ın nerede olduğunu bilmiyorum, açıkçası umurumda bile değil' dedi. Türkiye'nin Öcalan'ın üçüncü bir ülkede yargılanması fırsatını kaçırdığını iddia eden D'Alema, Türkiye'nin Öcalan'ın iade edilmesi konusunda ısrar ederek gerçekçi olmayan bir tavır takındığını da ileri sürdü.

Öcalan'ın Roma'da bulunduğu süre içinde, uluslararası mahkemede yargılanması gerektiğini ısrarla vurguladıklarını söyleyen İtalyan Başbakan, ‘Türkiye artık bu gerçeği görmelidir’ dedi. D'Alema, Öcalan nereye giderse gitsin, terörle mücadele çerçevesinde gittiği yerde yargılanmalıdır. Özgür bir insan olduğu için Öcalan istediği yere gidebilirdi ve gitti. Eğer İtalya’da kalsaydı yargılanma riski vardı' diye konuştu.

PAZARLIK YAPMADIK

Terör örgütü başının sahte pasaportla ülkeye giriş yapmasından dolayı yargılanmasına ilişkin bir soruyu da D'Alema, ‘Bu tip bir yargılama saçma olurdu’ diye yanıtladı. İtalyan Yönetimi'nin önceki gün yaptığı ve Apo'ya sınıra kadar eşlik edildiği ve askeri bir uçakla Roma'nın Ciampino Askeri Havalimanı'ndan Rusya'ya uçtuğu yolundaki iddialara rağmen İtalya hala Apo'nun nerede olduğunu bilmediğini savunuyor. İtalyan Dışişleri Bakanı Lamberto Dini de ‘PKK ile İtalyan hükümeti arasında hiçbir pazarlıkta bulunulmamıştır’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!