Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada manşet... İsrail'e uyarı: Ciddi sonuçları olur

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözleri dünyada manşet... İsraile uyarı: Ciddi sonuçları olur
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2024 08:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşme dünya basınında geniş yer buldu. Pek çok gazete kritik zirveyi ve Erdoğan'ın verdiği mesajları manşetine taşıdı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

İki liderin görüşmesi ve Erdoğan'ın verdiği mesajlar dış basında geniş yer buldu.

Alman DW 'Abbas'tan diplomatik tanınma, Erdoğan'dan garantörlük mesajı' manşetini attı.

Haberde 'Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Filistin lideri Abbas, Filistin'in tanınması çağrısı yaptı' denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözleri dünyada manşet... İsraile uyarı: Ciddi sonuçları olur

Katar merkezli Al Jazeera 'Erdoğan İsrailli yerleşimcilerin İsrail - Filistin çatışmasının çözümündeki ana engellerden biri olduğunu da söyledi' dedi.

Yunan Kathimerini 'Erdoğan İsrail'i soykırımla suçladı' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Arab News 'Erdoğan, İsrailli yerleşimcilerin barışın önündeki en büyük engel olduğunu söyledi' dedi.

Haberin Devamı

İSRAİL'E UYARI: CİDDİ SONUÇLARI OLUR

Londra merkezli Middle East Eye'ın (MEE) 'Erdoğan, İsrail'in Ramazan ayında kutsal mekanlara erişimi kısıtlaması durumunda 'ciddi sonuçlar' olacağı konusunda uyardı' manşetini attı.

Erdoğan açıklamasında 'Radikal İsrailli siyasetçilerin, Müslümanların Harem-i Şerif'e girişinin kısıtlanması yönündeki talepleri tam anlamıyla bir hezeyandır. Böyle bir adım atılmasının sonuçları şüphesiz çok ağır olacaktır' ifadelerine yer verdi.

Haberde 'Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in önümüzdeki Ramazan ayında Filistinli Müslümanların kutsal yerlere erişimini engellemesi durumunda "çok ciddi sonuçlarla" karşılaşacağı konusunda uyardı' denildi.

Al Arabiya 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada, İsrailli yerleşimcilerin İsrail-Filistin ihtilafının çözümündeki ana engellerden biri olduğunu söyledi' dedi.

Hindistan merkezli Firstpost 'Filistin davasının sadık bir destekçisi olan Erdoğan, Ramzan'da Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya sınırsız erişim talebinde bulundu' dedi.

Haberin Devamı

'ÖNEMLİ BİR DİPLOMATİK HAMLE'

Hong Kong merkezli BNN Breaking görüşme için 'Önemli bir diplomatik hamle' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözleri dünyada manşet... İsraile uyarı: Ciddi sonuçları olur

Haberde 'Erdoğan İsrailli yerleşimcileri İsrail-Filistin çatışmasında barışın önündeki temel engel olarak belirledi. Bu açıklama, her iki liderin de bağımsız bir Filistin devletini savunmada ön saflara yerleştiği bir basın etkinliği sırasında geldi' ifadelerine yer verildi.

Ahram Erdoğan'ın 'Çözümün önündeki en büyük engellerden biri, yerleşimci adı verilen, Filistinlilere ait toprakları işgal eden ve çalan gaspçıların eylemleridir' sözünü öne çıkardı.

Wafa 'Erdoğan, bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasının, uluslararası meşruiyet kararları ve Arap Barış Girişimi temelinde siyasi bir çözümden ve Uluslararası Güvenlik Konseyi kararıyla Filistin Devleti'ne Birleşmiş Milletler'e tam üyelik verilmesinden geçtiğini vurguladı' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!