CSM: PKK terörü Türkleri AB’den uzaklaştırıyor

Güncelleme Tarihi:

CSM: PKK terörü Türkleri AB’den uzaklaştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2006 11:48

ABD’de yayımlanan Christian Science Monitor gazetesi, Transatlantik Eğilimler 2006 raporuna atıfta bulunarak Türk kamuoyunun NATO ve Avrupa Birliği’nden (AB) giderek uzaklaştığını, bunun arkasında PKK terörünün bulunduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Gazete, Türkiye’nin stratejik önemini vurgularken Türk kamuoyundaki bu olumsuz tutumun arkasında, PKK terörü ve Kıbrıs sorununun bulunduğunu savundu. Türk kamuoyundaki bu olumsuz bakış açısının olumsuzluğa neden olan sorunlar çözülerek aşılabileceğini ileri süren CSM, şöyle devam etti:

"ABD, Irak kaynaklı Kürt terörünün çözümü için bir emekli generali görevlendirdi. Bunun sadece Türkler’i sakinleştirmeye yönelik bir adım olmanın ötesine geçmesini umuyoruz. Avrupa Birliği ise Türkiye’nin yapacağı reformlar konusunda olmasa da, Kıbrıs Rum yönetiminin Türk limanlarına giriş talebi konusunda biraz daha yumuşak bir tavır izlemelidir. AB, Türkiye’nin üyeliği konusunda hep ikircikli oldu ama şimdi asıl sorun Türkiye’nin de üyelik konusunda o kadar net olmaması."

Haberin Devamı

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ WASHINGTON TIMES’TA

Washington Times PKK ile çatışma sırasında şehit olan Asteğmen Zeki Burak Okay’ın annesi Neriman Okay’ın tepkisine yer verdi.

Nicholas Birch imzalı haberde, ilk kez bir şehit annesinin savaşın ve ölümlerin nedenini sorguladığını bu isyanın kamuoyunda yankı uyandırdığını yazdı. Haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" açıklamasının tepkiyle karşılandığı vurgularken şöyle devam etti:

"Neriman Okay, doğrudan Başbakan Erdoğan’ı hedef alan açıklamalar yapmasına rağmen yönelttiği eleştiriler sadece Erdoğan’la ve AKP’yle sınırlı değildi. Okay, ’20 yıldır dağlarda olan teröristlere karşı, tek el bile silah atmamış çocukları göndermek saçmalıktır. Bu, profesyonellerin işi olmalıdır’ diye konuştu. Oysa, Türkiye’deki ders kitaplarına göre, askerlik ülkeye hizmet etmenin en kutsal yolu. Askerlik yapmayan biri, ne kendine, ne ailesine ne de ülkesine faydalı olabilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!