Cornwall halkı da 'azınlık' oluyor

Güncelleme Tarihi:

Cornwall halkı da azınlık oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 12:37

Financial Times bugün, İngiltere'nin Cornwall bölgesinde yaşayan Kelt kökenli halka Avrupa Birliği tarafından tanımlanmış "azınlık" statüsü verileceği açıklamasının bölgedeki "milliyetçiler" tarafından sevinçle karşılandığını duyuruyor.

Haberin Devamı

Cornwall halkı da azınlık oluyor

Gazete, buna karşılık Cornwall Dükalığı'na İngiltere'deki hiçbir siyasi partinin, İskoçya veya Galler gibi özerk bir bölge statüsüne geçiş vaadinde bulunmadığını da belirtiyor.

Habere göre, bölgeye müjdeyi iktidar koalisyonunun Liberal Demokrat kanadından Danny Alexander, Cornwall Dükalığı'na yaptığı gezi sırasında verdi ve Cornwallılara artık tıpkı İskoçlar, Galliler gibi resmen Avrupa Birliği tarafından hakları tanımlanmış bir "azınlık" olarak kabul edileceklerini söyledi.

Financial Times bu duyurunun önümüzdeki ay yapılacak Avrupa seçimleri öncesinde Liberal Demokratlar açısından önemli olabileceğine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Asıl mesaj İskoçlara mı?
Gazete, Cornwall bölgesinde geleneksel olarak güçlü olan Liberal Demokratların son zamanlarda kamuoyu yoklamalarında koalisyon hükümetine duyulan tepki nedeniyle puan kaybettiğini hatırlatıyor.

Gazeteye göre, Cornwall'a verilen müjde yani Britanya'nın en küçük Kelt asıllı azınlığına statü verilmesi, aslında İskoçya bağımsızlık referandumu öncesinde İskoç halkına verilmiş bir mesaj da olabilir.

Kendisi de İskoç olan bakan Danny Alexander'ın "Bu tüm kimlik ve kültürlerin Birleşik Krallık içinde birarada yaşamasının mümkün olduğunu gösteriyor" dediği de aktarılıyor.

Cornwall halkı da azınlık oluyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!