Corleone mafyadan kayyuma

Güncelleme Tarihi:

Corleone mafyadan kayyuma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 21:33

‘Mafyanın doğum yeri’ olarak bilinen, unutulmaz ‘Baba’ filmine de ‘ev sahipliği’ yapan Corleone kasabası da dahil 4 yerleşim biriminin belediye meclisleri, İtalyan hükümetince feshedildi. Gerekçe: Mafya sızdı!

Haberin Devamı

İtalya’da aralarında “Baba” (The Godfather) filmine konu olan Corleone kasabasının da yer aldığı 4 kasabanın belediye meclisleri, mafyanın içlerine sızdığı gerekçesiyle feshedildi.

VİTO’NUN DOĞUM YERİ

Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla, mafya yani “Costa Nostra”nın hâkim olduğu Sicilya’daki Corleone ile birlikte, bir başka mafya şebekesi “Ndrangheta”nın merkezi Calabria bölgesinde yer alan Tropea ve Bovalino kasabaları ve Camorra’nın etkili olduğu Campagna bölgesindeki Arzano kasabalarının yerel yönetimleri dağıtıldı.

Bu kasabaların belediyelerini, yeni yerel seçimler yapılana dek İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak bir kayyumun yönetmesi bekleniyor.

ABD’li ünlü romancı Mario Puzo’nun aynı isimli romanından yine Amerikalı olan yönetmen Francis Ford Coppola tarafından beyaz perdeye aktarılan “Baba” filminde, Corleone kasabasında dünyaya gelen ve efsanevi aktör Marlon Brando ve ardından da ‘oğlu’ rolünde Al Pacino’nun ABD’de kurduğu mafya imparatorluğunun hikâyesi anlatılıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!