Çokuluslu Rambolar Kosova'ya geldiler

Güncelleme Tarihi:

Çokuluslu Rambolar Kosovaya geldiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sırpların 3 Amerikalı askeri esir almasının hemen ardından ABD'nin en seçkin özel harekat birimlerinden SEALS'lara, İngilizlerin SAS'larına ve Fransa'nın Yeşil Berelilerine ait komandoların Kosova'ya gelmesi dikkat çekti. Çokuluslu Rambo timinin Kosova'daki ‘‘özel harekátlar‘‘ ve özellikle başta Arkan olmak üzere Sırp milis liderlerini yakalamak için gönderildiği öne sürüldü.

NATO'nun kara harekátına girişmesi halinde Kosova'ya geçerek emrindeki gönüllü birliklerle Sırp ordusuna yardım edeceğini açıklayan Arkan lakaplı Sırp çeteci Zeljko Raznjatoviç'in peşine çokuluslu özel bir tim gönderildi.

İttifak ülkelerinin haberalma servislerinden sızan bilgilere göre, ABD'nin en seçkin özel kuvvet birimlerinden SEALS, Fransa'nın Yeşil Bereliler ve İngiltere'nin SAS komandolarından oluşan çokuluslu Rambo timi, Kosova'ya sızdı ve Yugoslav ordusu ile milis birliklerinin karargáhları, silah ve cephane depoları, haberleşme merkezleri hakkında istihbarat toplamaya başladı.

SEALS, SAS ve Yeşil Bereliler timinin komuta merkezinden direktif gelmesi halinde müslüman Arnavut soykırımını sürdüren Arkan'ı ölü veya diri ele geçirmek için operasyon düzenleyeceği belirtiliyor. Askeri tarihte eğitim ve yetiştirilmesi en güç şeklinde tanımlanan SEALS'lerin tüm operasyonlarının son derece gizli olduğu, düşman hatlarına sızarak hiç silah kullanmadan sadece çıplak ellerini kullanarak sessizce insan öldürebildikleri ifade ediliyor.

ABD ve Avrupalı resmi ağızlar son derece gizli tutulan Rambo operasyonu konusunda açıklama yapmaktan kaçınıyor. Nitekim Beyaz Saray Ulusal Güvenlik sözcüsü P.J. Crowley, SEALS komandolarının Makedonya'dan Kosova'ya sızdığı ve bir operasyona hazırlandıkları yolundaki iddiaya ‘‘Bu grubu bir eyleme gönderdiğimizi açıklamayız’’ diyerek yanıt verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!