Clintonlar geçim telaşında

Güncelleme Tarihi:

Clintonlar geçim telaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

20 Ocak'da Beyaz Saray'dan ayrılmaya hazırlanan Hillary-Bill Clinton çifti geçim ve gelecek telaşına kapıldı. Clinton çifti, davalardan ötürü biriken 10 milyon dolarlık borcu ödemenin yolunu arıyorlar.

Hillary Clinton, anıları için 8 milyon dolarlık bir kitap için anlaştı. Oxford Üniversitesi ve Hollywood'tan teklif alan Bill Clinton ise kendi kitabının pazarlığını yapıyor. Clinton'a en fazla 7 milyon dolar teklif edildi.

Hillary'ye 8 milyon $

New York Senatörü olarak yemin etmeye hazırlanan Hillary Rodham Clinton Beyaz Saray anıları için Simon & Schuster Yayınevi'nin 8 milyon dolarlık (5.5 trilyon lira) önerisini kabul etti. Bayan Clinton, böylece, Papa 2'nci John Paul'dan sonra bir kitaba ödenen en yüksek meblağı alacak.

Yayınevleri arasında kıyasıya bir rekabet yaratan Hillary'nın anıları 2003 yılının ilk aylarında piyasaya çıkacak. Clinton'ın seçim kampanyası sözcüsü Howard Wolfson'un verdiği bilgiye göre, Hillary'nin kitabının değerinde piyasa belirleyici oldu ve sekiz yayınevi arasındaki açık artırma sonucu Simon&Schuster ile anlaşma imzalandı. Simon&Schuster'ın sahibi Viacom ve CBS Televizyonu'nun da sahibi ve grubun Washington ile güçlü ilişkileri var.

Şimdiye kadar hiçbir first lady'e böyle bir meblağ ödenmedi. Papa 2'nci John Paul'un 1994'te yayınlanan kitabına ise 8.5 milyon dolar (5.8 trilyon lira) ödenmiş, General Electric Başkanı Jack Welch ise 7.1 milyon dolar (4.8 trilyon lira) almıştı.

Bayan Clinton'ın kitabının içeriği ise spekülasyonları yoğunlaştırdı. Hillary Clinton, Beyaz Saray eski stajyeri Monica Lewinsky'nin başrolünde olduğu Uçkurgate Skandalı ve Başkan'ın azil davasıyla ilgili ayrıntılara değineceğini ima etmişti.

Clinton’ın kitabı hazır

Dünya ve Amerikan tarihine en yakışıklı, en karizmatik Başkan olarak geçen Bill Clinton henüz 54 yaşında, hiperaktif, sağlıklı, her zaman gönlünce yaşamayı yeğleyen, özel tercihlerinde ısrarlı bir insan. Köşe yazarlarına göre Clinton başkanlığa veda etmeye psikolojik olarak hazır değil. Ne George Bush gibi balığa çıkmayı hayal ediyor, ne de Ronald Reagan, Gerald Ford gibi sağlık sorunları var. Yeni hayatına alışmakta hayli zorlanacağı öne sürülen Bill Clinton için en iyi eski başkan modeli uluslararası arabulucu Jimmy Carter. Clinton'ın konferanslar vererek her biri için 100-200 bin dolar kazanabileceği, ancak bir oturuşta üç kitap bitiren biri için böyle bir hayatın da pek cazip gelmeyeceği kaydediliyor.

Başkan'ın anı kitabı için Hillary'nın yayınevi Simon & Schuster ile 7 milyon dolara (4.8 trilyon lira) görüştüğü belirtiliyor. Arkansas'ta kütüphanesi için zaman ayıracağı, bol, bol golf oynayacağı, halkın arasında olmayı çok sevdiğinden sık sık Harlem'e yolunun düşeceği, Oxford Üniversitesi rektörlüğü önerildiği de kaydediliyor.

Başkan Bill Clinton'ın yürekten yeğleyeceği, koşa, koşa gideceği yer ise tabii ki herkesin tahmin ettiği gibi Hollywood. Clinton ise gelecekle ilgili planlarında pek açık vermiyor ve sadece 15 gün uyumak istediğini itiraf ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!