Clinton'dan alınan dokuda kanser tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Clintondan alınan dokuda kanser tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2001 00:00

ABD Başkanı Bill Clinton’ın, başkanlık görevinin dolmasına 3 gün kala, sırtından alınan bir dokuda kanser tespit edildi ancak başkanın sağlığını şu anda tehdit eden bir durum bulunmadığı açıklandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jake Siewert, 12 Ocak’ta Clinton’ın Washington yakınlarındaki Deniz Hastanesi’nde geçirdiği periyodik muayene sırasında sırtında habis olduğundan şüphelenilen bir dokunun belirlenerek alındığını hatırlattı. Siewert, "Yapılan inceleme sonucu dokunun deri kanseri taşıdığı ortaya çıktı. Ancak dokunun alınmasından önce kanserli diyebileceğimiz Başkan, şu anda o dokuyu taşımadığı için iyi. Hastalığın nüksetmesi de beklenmiyor" dedi.

Başkanın sırtında belirlenen deri kanserinin türünün, bu hastalığın en basit ve tedavisi en kolay çeşidi olan "yüzeysel habis epitel doku hücresi kanseri (basal hücre karsinoması)" olduğunu belirten sözcü Siewert, Clinton’ın bundan sonra 6 ay içinde tekrar muayeneye geleceğini ve hastalığın nüksetmediğinin belirlenmesi halinde, muayenelerin yılda bir yineleneceğini belirtti.

Güneş ışınlarına maruz kalmanın yol açtığı hastalığa ABD’de her yıl yaklaşık bir milyon kişi yakalanıyor. Hastalık deri yüzeyinde yavaş şekilde gelişiyor ve zamanında belirlenerek basit bir operasyonla alınması durumunda genellikle nüksetmeden iyileşiyor.

Geçen haftaki muayene sonucu Clinton’ın ayrıca kolesterolü yüksek çıkmış, bunun dışında görevini George Bush’a devretmek üzere olan Başkan’ın sağlık durumu iyi olarak değerlendirilmişti.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!