Clinton'a yardım konseri

Güncelleme Tarihi:

Clintona yardım konseri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Skandallar nedeniyle 4 milyon dolar borca giren ABD Başkanı Bill Clinton'ın yardımına ünlü şarkıcılar koşacak. Clinton'a Yardım şöleni için sahneye çıkacak sanatçıların arasında Barbra Streisand, Madonna, Cher'in adları geçiyor.

ABD Başkanı Bill Clinton'ın yakasına yapışan skandallar, 4 milyon dolardan fazla bir borç yükünü de beraberinde getirdi. Avukatlarına borçlanan Clinton için ünlü müzisyenlerin sahneye çıkacağı bir rock şöleni düşünülüyor. Başkan için para toplanacak şölenin adının da ‘‘Clinton Aid’’ (Clinton'a Yardım) olması tasarlanıyor. Clinton, Ocak 1993'te ilk kez göreve başladığından bu yana, sırasıyla, Whitewater skandalı, Paula Jones'un açtığı cinsel taciz davası, hukuk danışmanı Vince Foster'ın intiharının soruşturulması, Beyaz Saray Seyahat Bürosu'ndan kovulanlarla ilgili soruşturma, Monica Lewinsky seks skandalının soruşturulması ve azil mahkemesi ile ilgili olarak avukatlarına tam 10.5 milyon dolar borçlandı.

1 DOLAR BİLE

Clinton'ın borçları, her vatandaşın katkıda bulunabileceği bir fon tarafından ödeniyor. Clinton Savunma Fonu'nun Direktörü Anthony Essaye, şimdiye dek 6.3 milyon dolar borç ödediklerini, ancak azil davasının Başkan'ın aklanmasıyla sonuçlanmasından bu yana fona yapılan bağışlarda düşme eğilimi görüldüğünü söyledi. Essaye, şimdiye dek 79 bin kişinin fona bağışta bulunduğunu kaydetti.

Ünlü aktör Michael Douglas ve modacı Ralph Lauren'in Clinton Fonu'na 10'ar bin dolar katkıda bulunduğu bildirildi. Teksas'ta bir süpermarkette paketçi olarak çalışan Glenn Hudson ve Michigan'daki çiftlik işçisi Jakob Heikkinen'nin de Clinton'ın savunması için 1'er dolar verdikleri ifade edildi. Essaye, son beş haftada sadece 200 bin dolar toplayabildiklerini, böyle gitmesi halinde, Başkan Clinton'ın Beyaz Saray'dan ayrılacağı ocak 2001 itibariyle borçlarının ödenmesinin mümkün görünmediğini vurguladı. Sadece azil davasında Clinton'ı 5'ten fazla avukat savunmuştu.

Clinton'ın yakın çevresinin, aşırı borç sorunu çözmek için çare aradığı ve Başkan için para toplanacak bir Rock konseri fikrini çekici buldukları kaydedildi. Clinton'a yakın bir kaynağın, ‘‘Müzik şöleni çok önemli bir olay olur. ABD Başkanı'nın beş parası yok. Korkunç bir şey’’ dediği belirtildi.

Konsere ‘‘Clinton aid’’ adı verilmesi planlanıyor. ‘‘aid’’ ekiyle düzenlenen konserlerde, ünlü Rock yıldızları, örneğin Afrika'da açlık çeken insanlara yardım amacıyla biraraya gelerek para toplarlar.

‘‘Clinton aid’’ Rock şöleni için adı geçen yıldızların başında, aşırı seks bağımlısı Başkan'ın kadınları arasında yer aldığı ileri sürülen Barbra Streisand ve Don Henley geliyor. Madonna, Tony Bennett, Lou Reed ve Cher isminden söz edilen diğer sanatçılar. Bir Rock konserinin Bill Clinton'ı mutlaka borçtan kurtaracağına inanılıyor.

Hillary, 1.7 milyon dolarlık ev beğendi

Sanatçılar, ABD Başkanı Bill Clinton'ın savunma masraflarını ödeyebilmesi için yardım konseri yapmayı planlarken, first lady Hillary Clinton, New York'ta ev baktı. 2000 yılında New York'tan senatör adayı olmaya hazırlanan Hillary Clinton, bu nedenle burada bir ev almak istiyor. Hillary'nin baktığı evin Edgemont bölgesinde olduğu bildirildi. 1.5 dönüm arazisi bulunan 12 odalı evin satış fiyatı yaklaşık 740 milyar lira.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!