Hillary Clinton resmen rakipsiz

Güncelleme Tarihi:

Hillary Clinton resmen rakipsiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 19:15

ABD'de Demokrat Parti'nin aday adaylarından Vermont Senatörü Bernie Sanders, partinin muhtemel başkan adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a destek vereceğini açıkladı.

Haberin Devamı

CUMHURİYETÇİ Parti’de Donald Trump’ın tek başkan adayı kalmasının ardından Vermont Senatörü Bernie Sanders’ın (74) kampanyasını resmen son erdirip Hillary Clinton’ı destekleyeceğinin açıklamasının ardından Demokratlarda da beklenildiği gibi Hillary partinin geriye kalan tek başkan adayı oldu.

Sanders, Hillary’ye şimdiye kadar hem finansal hem de parti tabanının Cumhuriyetçilere karşı birleştirilmesi hedefinde büyük zarar veren, ancak tabanda heyecan yaratan sosyalist mesajlarıyla rakibinin de sol bir siyasete kaymasını sağlayan kampanyasını şu sözlerle noktaladı: “Bugün buraya neden Hillary

Clinton’ı desteklediğimi ve onun neden bir sonraki başkan olması gerektiğini mümkün olduğunca n et anlatmaya geldim. Bakan Clinton, Demokrat Parti adaylığını kazandı, kendisini kutlarım.”

Haberin Devamı

Sanders ardından partiyi Trump’a karşı birleşmeye çağırdı. Ancak Sanders’ın Clinton’la aynı sahneyi paylaştığı açıklama sırasında iki siyasetçinin arasında hiçbir göz teması yaşanmaması dikkat çekici bir ayrıntıydı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!