Clinton ve Trump İstanbul'daki saldırıyı kınadı

Güncelleme Tarihi:

Clinton ve Trump İstanbuldaki saldırıyı kınadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 07:26

ABD'de 8 Kasım'daki başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Partili Donald Trump, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı kınadı.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Trump, saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Dualarının saldırıda hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve yaralananlarla olduğunu belirten Trump, "Tüm dünya sersemlemiş ve dehşete düşmüş durumda" değerlendirmesinde bulundu.

Terör tehdidinin hiç bu kadar yüksek olmadığını vurgulayan Trump, "Düşmanlarımız zalim, acımasız ve kendi isteklerine boğun eğmeyenleri katletmek için ellerinden geleni yapacaklar. ABD’yi teröristlerden korumak için şimdi adımlar atmalıyız” görüşünü dile getirdi.

Demokrat Parti’nin olası başkan adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da saldırıyı kınadı. Yazılı açıklamasında Türk polisinin kahramanlığına dikkati çeken Clinton, şunları kaydetti:

"Teröristler yine NATO müttefiklerimizden birinin kalbini vurdular. Tüm Amerikan halkı bu nefret ve şiddet kampanyasına karşı Türkiye’nin yanında yer alıyor. Daha da korkunç bir trajediye yol açabilecek şüphelileri çevik hareketleriyle engelleyen Türk polisinin kahramanlığına dair hikayeler anlatılmaya başlandı bile. Bugünkü İstanbul saldırısı sadece bizlerin dünya çapındaki terörizmle ve radikal cihatla mücadele kararlılığımızı güçlendirecek."

 

BAKMADAN GEÇME!