Clinton: Türk-Yunan sorununu çözemedik

Güncelleme Tarihi:

Clinton: Türk-Yunan sorununu çözemedik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, Türkiye ile Yunanistan arasındaki uyuşmazlığın çözümünde fazla başarılı olamadıklarını söyledi.

Clinton, San Francisco'da yaptığı konuşmada, Avrupa'nın birlik ve refahının önündeki engelleri Rusya'da istikrarsızlık, Balkanlar ve Güneydoğu Avrupa'daki karışık durum ve Hıristiyan dininin Ortodoks mezhebi ile İslam arasındaki çatışma olarak göterdi.

Clinton, İslam ile Ortodoks mezhebi arasındaki çatışmanın, kendisini en belirgin olarak Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimle ifade ettiğini kaydetti. ‘‘Bugün neredeyiz?’’ diye soran Clinton, çabalarına rağmen, Türkiye ile Yunanistan arasındaki güçlüklerin çözümünde fazla başarılı olamadıklarını kabul etti. Ancak, Clinton, Türk-Yunan ilişkilerinin daha kötüye gitmediğini vurguladı.

İncil'den alıntı yapan Clinton, vizyon bulunmayan yerde insanların yok olacağını söyledi, Balkanlar'da da, insanların birlikte yaşamanın yararlarını görmeleri gerektiğini kaydetti. Başkan Clinton, Kosova'ya kara birlikleri yollamayı planlamadığını ifade etti ve Sırplar'a karşı NATO'nun bir zafer kazanacağını söyledi. Clinton, Kosovalılar'ın bağımsızlık arzularına sempati duymasına rağmen, çözümün, yeni sınırların çizilmesi değil, Belgrad'da demokratik bir rejimin yerleşmesi olduğunu kaydetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!