Clinton’la 2 saat 15 dakika

Güncelleme Tarihi:

Clinton’la 2 saat 15 dakika
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2010 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Washington’da ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile 2 saat 15 dakika süren uzun bir görüşme yaptı.

Geçen hafta İran konusunda 1 saat olarak planlanan görüşme, tam 2 saat 15 dakika sürdü. Türk dipomatik çevrelerinden alınan bilgiye göre basına kapalı yapılan görüşmede hem İsrail hem de İran konuşuldu ve çok olumlu bir havada geçti.
Türk tarafı, ABD’ye Gazze konusundaki tepksini dile getirdi. ABD’nin olay sonrası yaptığı açıklamadan, İsrail’e kınama çıkmadığı için tatmin olmayan Türkiye, görüşmede İsrail tarafından gözaltına alınan Türklerin serbest bırakılması ve İsrail’in özür dilemesi konuları üzerinde durdu. ABD’nin iki yakın müttefiği İsral ve Türkiye arasında bir tür arabuluculuk rolü üstleneceği belirtiliyor. Ayrıca Davutoğlu başkanlığındaki Türk heyeti İran konusundaki tezlerini ABD’lilere anlattı.
Görüşmenin ardından “herkesi İsrail’e tepkide dikkatli olmaya” çağıran Clinton ise “Bizim açımızdan durum çok zor. Herkes ölçüp biçip tepki vermeli” diye konuştu. Clinton baskınla ilgili soruşturmayı İsrail’in yapmasını desteklediklerini belirtti.
Türkiye’nin 11 Eylülü
Washington’ın olaya “ihtiyatlı tepkisinden hayalkırıklığına uğradıklarını” belirten Ahmet Davutoğlu, “Psikolojik olarak bu saldırı Türkiye için 9/11 gibidir. Türk vatandaşları teröristlerin değil, siyasi kararla bir devletin saldırısına uğramışlardır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!