Clinton kanser

Güncelleme Tarihi:

Clinton kanser
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2001 00:00



Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton'ın geçen hafta periyodik muayenesi sırasında sırtından alınan dokunun kanserli olduğu belirlendi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Clinton'ın sırtından dokunun alınmasıyla kanserin başkanın vücuduna yayılmadan atıldığı kaydedildi.

ABD'nin 20 Ocak'ta görevden ayrılacak Başkanı Bill Clinton'ın geçen hafta geçirdiği muayene sırasında sırtından alınan dokunun kanserli olduğu, ancak başkanın sağlığını şu anda tehdit eden bir durum bulunmadığı açıklandı. Beyaz Saray Sözcüsü Jake Siewert, 12 Ocak'ta Clinton'ın Washington yakınlarındaki bir hastanede geçirdiği periyodik muayene sırasında sırtında habis olduğundan şüphelenilen bir dokunun belirlenerek alındığını belirtti. Siewert, ‘‘Yapılan inceleme sonucunda başkandan alınan dokunun deri kanseri taşıdığı ortaya çıktı. Ancak dokunun alınmasından önce kanserli diyebileceğimiz Başkan, şu anda o dokuyu taşımadığı için iyi. Hastalığın nüksetmesi de beklenmiyor’’ dedi.

Sözcü, başkanın sırtında belirlenen deri kanserinin türünün, bu hastalığın en basit ve tedavisi en kolay çeşidi olan yüzeysel habis epitel doku hücresi kanseri (basal hücre karsinoması) olduğunu söyledi. ABD'de her yıl bu kanser türüne yaklaşık bir milyon kişi yakalanıyor.

Güneş ışınlarına maruz kalmanın yol açtığı bu türdeki kanser, deri yüzeyinde yavaş şekilde gelişiyor ve zamanında belirlenerek basit bir operasyonla alınması durumunda genellikle nüksetmeden iyileşiyor. Sözcü Siewert, Clinton'ın bundan sonra 6 ay içinde tekrar muayeneye gideceğini ve hastalığın nüksetmediğinin belirlenmesi halinde, muayenelerin yılda bir yineleneceğini belirtti.

Geçen haftaki muayene sonucu Clinton'ın ayrıca kolesterolü yüksek çıkmış, bunun dışında görevini George Bush'a devretmek üzere olan Başkan'ın sağlık durumu iyi olarak değerlendirilmişti.

Fransa'nın ilk kadın başbakanı da kansermiş

Fransa eski Başbakanı Edith Cresson'un da kanser olduğu belirtildi. Belediye başkanlığını daha önce yaptığı Chatellerault kentine yeni yılı kutlama mesajı gönderen Cresson, hastalığını 1997'de öğrendiğini Le Nouvel Observateur dergisinin web sayfasnda bir mektupla yayınladı. Mektubunda, 1997 ve 1998'de iki ciddi ameliyat geçirdiğini ve kemoterapi aldığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!